Appical in het nieuws

De Pers en Media sectie geeft het nieuwsoverzicht van Appical en is ontwikkeld voor journalisten om eenvoudig contact te zoeken met ons bedrijf. De afdeling Communicatie zorgt voor de meest actuele berichten en achtergrondinformatie over Appical en onboarding.

Nieuwsberichten

Elsevier heeft recent een artikel gepubliceerd waarin collega Roy Terenstra geïnterviewd is rondom het onboarden van nieuwe medewerkers in tijden waarin veel bedrijven medewerkers volledig thuis laten werken. Samen met andere specialisten op het gebied van recruitment en HR, als Aaltje Vincent geeft het artikel advies aan werkzoekenden en werkgevers hoe om te gaan met het proces rondom recruitment en onboarding.

Het gehele artikel is hier te lezen.

Zes business tools die uw bedrijf nu helpen

Nieuwe tijden, nieuwe uitdagingen – de zakenwereld verandert voortdurend en de coronacrisis heeft vele processen in een stroomversnelling gebracht. Veel ondernemers kijken naar de VS voor oplossingen. Maar er zijn genoeg innovatieve ideeën in Duitsland en Nederland om het hoofd te bieden aan de pandemie gerelateerde veranderingen. In dit artikel geven wij u zes voorbeelden, van digitale verbinding tussen medewerkers en reboarding tot het sneller inkopen. Lees het gehele artikel hier.

Dit artikel van digitalhrtech.com geeft een overzicht van 30 bedrijven die door gebruik van artificial intelligence het werk voor recruiters en talent acquistion specialisten eenvoudiger proberen te maken. Het artikel is opgebroken in verschillende facetten van het talent acquisition proces, van job posting tot aan onboarding. Appical bevindt zich in het gezelschap van bedrijven als Harver en Hirevue. Meer weten over AI binnen talent acquisition? Het gehele artikel je hier lezen.

Inspelen op het coronavirus als ondernemer. Hoe doe je dat in de nieuwe 1,5-metereconomie? VNO-NCW laat in dit artikel drie bedrijven aan het woord die producten maken waar ondernemers straks iets aan hebben: kletscontainers, kartonnen scheidingswanden en een reboarding-app voor personeel. Ontdek hoe ondernemers elkaar in tijden van malaise helpen en lees het gehele artikel.

Persberichten

Medewerkers goed geïnformeerd terug naar werkplek via reboarding app

Hoe kunnen medewerkers straks met een gerust hart weer naar werk in deze ‘anderhalve-meter-economie’? Om de terugkeer van medewerkers op de werkplek te vereenvoudigen, heeft Appical een speciale reboarding app ontwikkeld. Deze app ondersteunt organisaties op een laagdrempelige manier om medewerkers te informeren over het nieuwe bedrijfsspecifieke beleid, evenals actuele informatie vanuit de overheid naar aanleiding van de coronacrisis.

Medewerkers gemakkelijk informeren en kennis toetsen
Terugkeren naar de oude werksituatie zit er voorlopig niet in. De anderhalve-meter-economie zal de komende jaren waarschijnlijk het ‘nieuwe normaal zijn’. Werkgevers staan hierdoor voor een grote uitdaging. Zonder goedgekeurd protocol door de overheid mogen bedrijven de deuren niet heropenen. Zo moeten er regels komen omtrent hygiëne- en beschermingsmaatregelen op basis van de richtlijnen vanuit de overheid (RIVM, Ministerie van VWS en WHO). Wanneer medewerkers mogen terugkeren naar de werkplek, moeten zij kennismaken met de organisatie in de nieuwe vorm en daarbijbehorende bedrijfsprotocollen.

Als specialist in het inwerken van medewerkers en het ontwikkelen van onboarding programma’s, zet Appical haar kennis in om bedrijven te ondersteunen bij het ‘herinwerken’ van medewerkers via een app. Oftewel: het ‘reboarden’ van werknemers.

De reboarding app van Appical bevat verschillende functionaliteiten om medewerkers op efficiënte wijze te informeren over de nieuwe realiteit op de werkplek. In de app kunnen medewerkers via interactieve content de verplichte protocollen op het gebied van veiligheids- en hygiënevoorschriften doorlopen in de vorm van video’s, quizzes en checklisten.

“Het voordeel van deze app is dat medewerkers gemakkelijk en overal toegang krijgen tot relevante informatie,” aldus Peter Straatsma, CCO van Appical. “Je kunt op een schaalbare manier communiceren, zowel op bedrijfs- als afdelingsniveau.”

Bedrijven kunnen vervolgens de kennis van hun medewerkers meten en rapporteren via het platform. Zo kunnen ze direct aantonen dat hun medewerkers op de hoogte zijn én blijven van het volledige protocol.
Snel en productief terug aan het werk
Om personeel weer snel productief te krijgen, staat een goede voorbereiding op de terugkomst naar een veilige werkplek en het managen van verwachtingen centraal. De reboarding app bevat onder andere veelgestelde vragen en de mogelijkheid om te communiceren via de in-app chat. Ook kun je via de applicatie medewerkersonderzoek doen en de resultaten evalueren.

Van MKB tot corporates
De reboarding app is ontwikkeld voor alle bedrijven die zijn geraakt door de effecten van COVID-19, waaronder bedrijven die gedeeltelijk of zelfs geheel gesloten zijn en zich voorbereiden op heropening na versoepeling van de landelijke maatregelen. Te denken valt aan meerdere grotere hotel- en retailketens, overheidsinstanties en bedrijven in de zakelijke dienstverlening.

Appical is sinds 2012 specialist op het gebied van HR software en ontwikkelde eerder een onboarding platform dat wordt gebruikt in meer dan 120 landen wereldwijd. Appical is ISO-gecertificeerd en bedient momenteel een klantenbestand van meer dan 300 bedrijven, zoals ASML, HP, Heineken, KLM, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NS en verschillende gemeentes.

Datum: 22 april 2020

Voor persvoorlichting en vragen kunt u contact opnemen met:

Appical
T.T. Vasumweg 58E
1033 SC Amsterdam

Mediarelaties Appical
Roy Terenstra & Mark Blokhuis

Telefoon: 020 820 8706
E-mail: marketing@appical.nl