Over Appical

Wij bieden de ultieme onboarding ervaring. Het is onze missie om van nieuwe medewerkers ambassadeurs te maken. Snel en succesvol!

Turning talent into heroes - Onboarding is een cruciale fase in een succesvolle samenwerking tussen werknemer en werkgever. Door onze unieke kennis, persoonlijke ervaring en geavanceerde techniek komt de essentie van je organisatie direct in het hart van je nieuwe medewerker.

ISO 27001

Appical is ISO gecertificeerd. Wij waarborgen kwaliteit, gaan verantwoord om met klantgegevens en voldoen aan de hoogste internationale kwaliteitsnormen. Wil je meer weten over ons platform, koppelingen of data privacy? Vraag het een van onze onboarding experts!

Timeline

 • 2012
  Oprichting Appical
 • 2013
  Appical internationaal
 • 2014
  Bundelen sectoren
 • 2015
  Lancering Appical Now
 • 2016
  Acceleratie groei
 • 2017
  Van startup naar scale-up
 • 2020
  Bouwen aan talent retention platform

Team

Ontmoet onze gamechangers. Een mooie mix van frisse talenten en creatieve karakters. Samen werken zij elke dag aan de ultieme onboarding ervaring van jouw medewerker.

Join our team!

Join our team!

Join our team!

Join our team!

Joost de Brouwer

Account Executive

Joost de Brouwer

Account Executive

Joost is onderdeel van ons sales team, ofwel de raket. Joost heeft management & marketing gestudeerd, maar wist al gauw dat hij de sales in wilde. Joost werkt sinds 2016 bij Appical en reist vanuit zijn woonplaats Breda naar ons kantoor in Amsterdam. Je kunt bij hem terecht voor HR vraagstukken en vragen over het platform. Joost houdt zich hoofdzakelijk bezig met overheden, gemeenten en zorginstellingen. Hij vindt Appical een ‘amazing place to work’ en brengt dit gedachtegoed ook naar onze klanten.

Typisch Joost

‘Doe de dingen in het leven waar je gelukkig van wordt’ is Joost zijn persoonlijke motto. We hebben alle collega’s een paar dilemma’s voorgelegd, waaronder ‘wie wint het gevecht tussen Spiderman en Batman?’ Joost gaf als een van de weinigen Batman als antwoord. Waarom? Vraag het Joost eens! Hij gaat graag op vakantie en is naar eigen zeggen niet zo goed in sparen, deze twee gaan hand in hand. Verder voetbalt Joost zo nu en dan nog en is hij supporter van NAC.

Building heroes

Joost heeft het vaak over bouwen. Bouwen aan het product, bouwen aan de relatie met (potentiële) collega’s en bouwen aan de toekomst. Joost is zelf ook een ‘bouwer’. In het team maar ook privé, want op het moment van publicatie is Joost bezig met de verbouwing van het huis wat hij recent gekocht heeft.

Roy Terenstra

CPO

Roy Terenstra

CPO

Roy is mede-oprichter van Appical en is vanaf dag 1 betrokken bij ons product, wat hem een echte specialist maakt. Na zijn studie International Business & Management aan de universiteit van Groningen en diverse functies te hebben bekleed, is Roy zich voor de volle 100% op Appical gaan focussen. Roy zorgt ervoor dat het product continue aansluit op de vraag in de markt en werkt nauw samen met het development team. Zijn doel is om van Appical een employee retention platform te maken. Welke vraag over het platform je ook hebt, ask Roy!

Typisch Roy
‘Decide, commit en succeed’ staan voor Roy bij Appical centraal. #1 op zijn bucket list is een roadtrip met een sportauto, verder heeft Roy een voorliefde voor Cub en ook kan hij uren naar Formule1 kijken.

Reis naar kantoor
We vroegen Roy wat hij voor het laatst had opgezocht op Google. Zijn antwoord: de weersverwachtingen. Dat kan ook niet anders als je droog over wil komen met de motor.

Kenjiro Harris

Interaction Designer

Kenjiro Harris

Interaction Designer

Kenjiro is onze design koning, heeft een achtergrond in Digital Communication & Multimedia en versterkt sinds 2016 het team van Appical. Kenjiro ademt design, sneakers en caps. Zijn missie? Het creëren van de beste beleving voor iedere gebruiker van het Appical platform. De beste uitvinding ooit is voor Kenjiro de smartphone, waarmee hij zich dan ook direct weer kan uitleven in nieuwe design concepten. Hij staat dan ook open voor alle tips & tricks vanuit klanten en nieuwe medewerkers om de front-end van het platform naar een nog hoger niveau te tillen.  

Typisch Kenjiro

Appical staat volgens Kenjiro voor fun en interactie. Naast zijn werk als Interaction Designer is Kenjiro dus een echte sneaker addict. Op kantoor wacht iedereen met smart af wanneer hij weer een nieuw paar gekocht heeft. Hij beoordeelt zichzelf als matig binnen onze office ping-pong competitie, maar wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn nieuwe sneakers tot onvergetelijke hoogte kan komen. Hij staat bij zijn vrienden niet voor niets bekend als ‘Crazy Skating Japanese’. Zijn droom is om Japan nog een keer van boven naar beneden rond te reizen. Hij neemt dan zoveel rijst mee dat hij dit iedere dag kan eten op kantoor.  

Een tip van Kenjiro: ‘Een lach valt makkelijk aan voorbij te gaan, maar lach iedere dag!’   

Animal dilemma’s

Als je aan Kenjiro vraagt wat je met een olifant moet doen als je deze niet mag weggeven of verkopen, krijg je als antwoord: geef mensen de optie om de olifant te huren, er zijn meerdere manieren en je verdient er ook nog iets mee! Het favoriete dier van Kenjiro is een hond. Het laatste wat hij gegoogled heeft, zijn dan ook ‘dog tips’ van Casar Millan.  

‘Kenjiro ziet het Appical team als thought leader binnen HR tech. Hij zet zich iedere dag in om dit ook te blijven en uit te breiden.  

Giulio Gallerini

Full-Stack Developer

Giulio Gallerini

Full-Stack Developer

Giulio is een echte Italiaan. Kom je hem tegen op de trap of de gang? Dan is het eerste wat je vaak hoort: Ciao! Pizza met de lunch? Dat hoef je hem geen tweede keer te zeggen. Giulio is echter ook een groot fan geworden van Amsterdam door het weer, het water en de feestjes. Vanaf kinds af aan had Giulio al een passie voor technologie en later ontdekte hij de talen Ruby on Rails, Phython, Java C++, Javascript, HTML en nog veel meer! Hij is nooit uitgeleerd want technologie verandert snel. Hij noemt zichzelf een ‘Full-Stack Engineer oriented to Software Architecture’.

Erdem Dulkadir

Product Owner

Erdem Dulkadir

Product Owner

Erdem is onze Product Owner. Een topper die bij Appical begonnen is als stagiair, de rol van Content Specialist heeft vervuld en daarna is doorgegroeid tot Product Owner. Een voorbeeld journey voor iedere nieuwe medewerker! Je kunt hem alles vragen over ons product, het platform AppicalNow en intercom. Bij vrienden is Erdem zijn tweede naam ‘the IT guy’ en daar is hij trots op. Hij zet zich iedere dag weer in om het product te verbeteren en als klanten vragen hebben, komen ze vaak als eerste uit bij Erdem!

Typisch Erdem

Erdem is een alleskunner, zo staat hij bekend bij vrienden en collega’s. Erdem is relaxed, geduldig en een tikkeltje introvert, maar als hij een probleem moet oplossen of als het over zijn werk gaat verandert hij in een vliegende raket! Appical betekent voor Erdem fun, engaging en refreshing. Het leukste aan Nederland vindt hij het multiculturele karakter en Erdem kan niet leven zonder internet. Je kunt hem daarnaast wakker maken voor eten en zijn favoriete vakantiebestemming is Turkije. Zijn favoriete films zijn die uit de Lord of the Rings trilogie en Billions op Netflix is ook niet veilig. Verder houdt Erdem onwijs van whiskey en honingdrop en staat een roadtrip van Amsterdam naar China op #1 van zijn bucket list. Zijn motto is ‘Just don’t care about certain things’. Daar bedoelt hij mee dat je zelf bepaalt wat de echt belangrijke dingen zijn in het leven.

Dilemma’s

Op de vraag wat Erdem zou doen met een olifant die hij niet mag verkopen of weggeven, antwoordt hij: ik zou de olifant verhuren. Kiezen tussen ‘working en partying? Hij kiest ze allebei!

Michal Mordechay

Product Specialist

Michal Mordechay

Product Specialist

Michal is Product Specialist bij Appical en is verliefd op de stad Amsterdam. Oorspronkelijk komt ze uit Israël, maar ze reist de hele wereld over. Een internationale werkomgeving staat daarom op haar lijf geschreven. Ze is resultaat gedreven, altijd in voor een (serieuze) grap en noemt zichzelf Instagram expert. Het leukste aan Nederland vindt ze fietsen en de veelvoud aan verschillende kazen. Werken bij een nieuwe werkgever is voor haar meer dan ‘just a place to work’ en de technische aspecten, het gaat over een gedeelde waarden, culture vibe en de manier van communiceren.  

Typisch Michal

Ze houdt van muziek, goede koffie en ze geeft je graag tips over de beste restaurantjes uit de omgeving. Zeg je Michal, dan zeg en zie je emojis. Volgens haar is het een onderdeel van onze moderne communicatie. Michal is energiek en staat bij haar vrienden bekend als degene die het dessert meebrengt. Haar favoriete film is Princess Bride en haar vakantiebestemming Hawaii, om precies te zijn Honolulu. Vraag haar eens naar de ‘Honolulu story’. Drinks & bites zijn voor Michal gelijk aan pizza, patat, campari en koffie. Momenteel kijkt ze op Netflix Wild Wild Country en Mad Men Reruns. Haar grootste held is haar vader en ze kan niet leven zonder muziek, de zon en het strand. #1 op haar bucket list is een surfprof worden en haar lievelingsdier is een haai. Gaan die twee wel samen? Verdere hobby’s zijn stedentrips boeken, het laatste wat Michal gegoogled heeft, is dan ook: cheap flights to Madrid!

Haar persoonlijke motto: Want it? Go get it!  

Dilemma’s

Haar grootste uitdaging was toen ze net gestart was bij Appical en ze alle namen bij de juiste gezichten moest onthouden. Ook het verhuizen in haar eentje naar een nieuw land was een grote uitdaging. Het olifanten dilemma.. Michal zou het dier voorstellen aan haar drie jaar oude nichtje, wat hoogstwaarschijnlijk het begin is van een mooi nieuwe vriendschap.

Benyamin Steenstra Toussaint

Customer Success Manager

Benyamin Steenstra Toussaint

Customer Success Manager

Benyamin werkt al bij Appical sinds maart 2017 en is toen gestart als Onboarding Specialist. Sinds maart 2018 is Benyamin Customer Success Manager bij ons. Hij deelt graag zijn kennis op het gebied van onboarding. Wil je je onboarding platform naar de next level brengen? Of heb je een probleem? Dan is Benyamin jouw man! Op kantoor staat hij bekend als een echte levensgenieter, er gaat hem dus geen dag voorbij dat hij niet aan zijn favoriete eten denkt. Ontdek zijn liefde voor eten… Daarnaast streeft hij iedere dag weer naar het verbeteren van verwachtingen van zijn klanten.

Typisch Benyamin

Benyamin, ook wel bekend als Benyi, komt uit Almere. Klanten kunnen hem alles vragen over onboarding, talent retention, de employee journey en collega’s kunnen ook bij hem terecht vor het maken van een goede kop koffie, wanneer de printer het niet meer doet of als ze hotspots in Amsterdam willen weten om te eten. Hoe groot zijn liefde voor eten ook is, het is ook zijn ‘biggest challenge in life so far..’. Benyamin geloof ik ‘leading by example’ en gelooft daarom dat iedereen een goede onboarding verdient, ook onze eigen collega’s!

Het favoriete vakantieland van Benyamin is Zuid-Afrika en zijn favoriete sport is voetbal. Het drankje die hij het liefste drinkt? Ja, hou je vast! Dat is ‘Mango Bubble Tea with Strawberry Pearls from 8tea5’. Zijn held is zijn vrouw Rachel en zijn grootste hobby (hoe kan het ook anders) is ontbijten. Hij kan niet leven zonder water en zijn #1 bucketlist is bungee jumpen van de Blaukrans brug. Ja je gelooft het niet, het laatste dat Beny gegoogled heeft is het menu van Cannibale Royal 😉 De beste uitvinding ooit? Thuisbezorgd.nl. Oke, nu stoppen we met praten over eten.. Zijn lievelingsdier is een leeuw en zijn persoonlijke motto:

‘Read, travel, love, laugh and enjoy. Don’t keep grudges, stay open minded and never judge others.’

Dilemma’s

Ping-pong of tafelvoetbal? Benyamin kiest voor een potje tafelvoetbal na de lunch! Werken of feesten? Hij gelooft in een gezonde combi!

 

Paul Ulat

International Business Development Executive

Paul Ulat

International Business Development Executive

Paul is onze collega van Canadese afkomst en degene die samen met Peter de eerste voetstappen met Appical zette op de US markt. Paul is geboren voor sales en bouwt ook zelf demo’s voor klanten binnen ons platform. We kunnen hem dus ook bijna een Product Specialist noemen. Fotografie is, zoals Paul dat zelf zegt, zijn tweede hobby en hij is daarom ook na werk vaak op pad met collega Kenjiro om aan design skills te werken. Paul noemen we soms ook wel AP, Adrian Paul, zo heet hij namelijk volledig.  

Milo Baars

Product Specialist

Milo Baars

Product Specialist

Milo, alias DJ Milo, is Product Specialist bij Appical. Sinds april 2017 is Milo een perfecte ‘cultural fit’ en hij runt samen met collega’s Erdem en Michal team Product. Alle klantvragen worden zorgvuldig beantwoord en ook het geven van onze ‘user management’ trainingen doet Milo voor zowel Nederlandse als internationale klanten. Hij heeft een achtergrond in Media, Informatie en Communicatie en weet dit met zijn interesse voor tech & gadgets goed te combineren. Milo is een groot fan van muziek. Vraag hem maar eens wat hij luistert op de radio tussen 10 en 1 uur..  

Typisch Milo

Milo woont in Amsterdam. Onze stad vindt hij het leukste aan Nederland. Zijn roots liggen deels in Nederland en deels in Suriname. Muziek is de grootste passie in zijn leven en je kunt hem dan ook alles vragen over de ‘Appical Spotify playlist’ en ons eigen platform. Milo zegt altijd tegen zijn klanten ‘you can count on me like one two three’. Appical staat volgens hem voor fun, jong en ondernemend. Als Product Specialist vond hij het daarom geweldig om ingewerkt te worden met ons eigen product. Er is geen betere manier dan deze om om de dynamiek, cultuur en werkwijze te leren kennen. Zijn vrienden noemen hem Mr. Nice Guy en zijn favoriete film is Moonrise Kingdom. Hij gaat graag op vakantie naar Brazilië. Coconut Water en moksi zijn niet weg te denken van het menu. Op Netflix kijkt hij momenteel Unsolved: tupac & biggie. Een leven zonder muziek kan hij zich zoals je nu wel begrijpt niet voorstellen en in zijn vrije tijd gaat hij daarom graag naar festivals en concerten. Vergeet Milo zijn #1 op de bucket list niet… dat is namelijk verhuizen naar Brazilië en een leven op en rondom het strand.    

Dilemma’s

Milo is niet zo goed in nee zeggen. Zijn motto? Try to live your live with at least headaches as possible. Het olifant dilemma: hij zou het dier redden en het naar een veilige plek brengen.

Leonard Breitkopf

Back-End Developer

Leonard Breitkopf

Back-End Developer

Leonard is het Appical team maart 2018 komen versterken en richt zich op de back-end en data kant van onze solution. Je kunt hem alles vragen over code en over low-carb food. Zijn specialiteit (en dan hebben we het niet over eten) bij C# en SQL. Leonard zegt dat je niet veel over hem hoeft te weten, want dan zou hij zijn werk niet goed doen. Hij en Appical hebben volgens hem veel gemeen: ambitieus, hard werken en serieus. Weten wat Leonard nog meer bezighoudt? Lees dan snel verder.  

Typisch Leonard

Vroeger stond hij bekend om als de ‘all-out nerd one’, maar daar is hij trots op. Ook in zijn vrije tijd spendeert hij veel tijd aan coderen. Als je hem niet achter de computer vindt, dan is hij hoogstwaarschijnlijk bij vrienden. Leonard komt uit Stuttgart in Duitsland. Het leukste aan Nederland vindt hij de openheid en sociale kant van mensen. Hij heeft maar liefst drie favoriete films: pulp fiction, the usual suspects en interstellar. Een favoriete vakantiebestemming? Leonard vindt het veel belangrijker naar een plek te gaan waar het gezellig is! Zijn favoriete drinks & bites? Alles wat maar glutenvrij is, want anders gaat het niet goed. Momenteel kijkt hij ‘The Expanse’ op Netflix en zijn held is Bill Gates. Wanneer het lekker weer is ligt Leonard niet direct in de zon, hij gaat eerst hardlopen, want dat vindt hij het lekkerst. Sporten in de zon! En leven zonder muziek? Dat gaat er bij Leonard niet in. #1 op zijn bucket list is ooit een eigen bedrijf starten.  

Wat Leonard het laatst gegoogled heeft? IForeignkey Interface. Hij is nieuwsgierig hoeveel mensen dat nu gegoogled hebben…

Dilemma’s

Het olifanten dilemma.. Leonard zou de olifant houden, het is een van zijn lievelingsdieren samen met de kat.

Wat je verder nog moet weten? Dat is zijn motto: work hard, be humble!

Esme Tromp

Customer Success Manager

Esme Tromp

Customer Success Manager

Esme woont in Haarlem, werkt bij ons in Amsterdam maar is ook vaak op pad door het hele land naar klanten. Ze heeft vaak meetings om ervoor te zorgen dat klanten ons platform optimaal gebruiken en ze tevreden zijn met de resultaten. Ze is sinds maart 2018 onderdeel van de club en je kunt haar alles vragen. Als ze ergens het antwoord niet op weet, gaat ze er voor je achteraan. Esme is eerlijk, heeft humor en is competitief, deze combinatie maakt haar een geweldige Customer Success Manager.

Typisch Esme

Esme vult haar vrije tijd vult graag in met een zonnige zondag op het strand met een lekker koffietje of wijntje. Maar ook yoga, bootcamp, boksen en lekker koken staan op de lijst. Haar lievelingsfilm is ‘The Hobbit’ (avonden achter elkaar), haar lievelings vakantie bestemmingen zijn Zuid-Afrika en Bali. Ze bezoekt ook graag haar broertje op Aruba elk jaar even.

Momenteel kijkt ze op Netflix ‘The Crown’ en ‘Homeland’. Ze kan niet leven zonder slaap, sporten en lekker maar gezond eten. #1 op Esme haar bucket list is een reis naar Australië en daar rondtrekken in een camper, doorvliegen naar Fiji en eindigen in Japan. Ze is vooral niet goed in het bijwonen van meetings waar ieder punt eindigd met een discussie waar door er geen besluiten worden gemaakt. Haar lievelingsdier is een Lori… Heb jij net ook moeten googlen? Haar motto:

Make love, not war

Dilemma’s

Haar grootste uitdaging tot nu toe is om haarzelf te temperen. Daar bedoelt ze mee: genieten van het leven in een goede balans. Als Esme een olifant zou krijgen die ze niet mag verkopen of weggeven dan zou ze het dier in haar achtertuin zetten. Die zal daar prima overleven en best gezellig toch?

Ron Sijm

Software Developer

Ron Sijm

Software Developer

Ron is een van onze tech heroes! Hij houdt zich voornamelijk bezig met de back-end van het Appical platform, maar je kunt naast development ook voor de architectuur en design bij hem terecht. Ron die zichzelf beschrijft in drie woorden? Developer, developer & developer. Ron wordt in het IT team geprezen om zijn kennis. Ron is in 2014 en 2015 zelfs uitgeroepen tot ‘Best Developer of the Netherlands’ volgens Computrain ‘May the source be with you’.

Typisch Ron

Het is geen grapje als we zeggen dat onze marketeer wel drie keer heeft moeten googlen om sommige antwoorden van Ron te begrijpen, maar het is gelukt! Wie hierna nog vragen heeft, Ron beantwoord ze graag!

Ron zijn favoriete sport is de game Dota2, hij kan niet leven zonder internet en op school spaarde hijPokémon kaarten en flippo’s. Ron zijn held is Captain Planet. Wil je meer weten over bitcoins, shitcoins of alles wat te maken heeft met computers? Dan is Ron is jouw man! Op de vraag waar Ron niet goed in is antwoord hij: ik ben nergens niet goed in. Alles kan je leren. Zijn favoriete dier is een faun (moet jij hier ook even googlen)?

(Irr)elephant

We lagen collega’s verschillende dilemma’s voor. Wat Ron zou doen met een olifant die hij niet mag weggeven of verkopen? Hij zou zijn leven eraan wijden. ‘Because everything unrelated to my elephant becomes irrelephant!’.

Sweder de Bruijn

Head of Customer & Partner Success

Sweder de Bruijn

Head of Customer & Partner Success

Sweder is met zijn team binnen Appical verantwoordelijk voor een goede onboarding van onze klanten en het na livegang succesvol maken van die klanten. Hij geeft leiding aan team Customer Onboarding en team Customer Success. Zijn team streeft ernaar iedere klant dezelfde speciale beleving mee te geven als zij met ons platform doen bij medewerkers. Daarnaast staat Sweder in nauw contact met partners in de Benelux, maar ook in Europa, het Midden-Oosten en Azië. We hebben daarnaast ieder kwartaal een ‘Onboarding Lab’ waarin het team bij elkaar komt en de onboarding game, een van onze USP’s, iedere keer weer verbeterd. Oh, en Sweder is groot fan van een vakantie op de waddeneilanden. Vraag maar eens hoe vaak hij daar al geweest is!

Sweder is al sinds januari 2015 bij de club. Hij woont en werkt in Amsterdam, dat kan ook niet anders als je het leukste aan Nederland onze hoofdstad vindt. Sweder werkt samen met zijn team, onze Onboarding Consultants en Customer Success Managers, aan het blij maken en tevreden houden van klanten. Een goede klantonboarding is hierin key. Bij Appical heeft hij ‘never a dull moment’ en zijn eigen onboarding experience begon bij Pllek, de hotspot van Amsterdam-Noord.  

Typisch Sweder

Als je aan Sweder vraagt hoe zijn week eruit ziet, zegt hij: dynamisch en geen dag is hetzelfde. Dat ligt ook aan zijn rol, het snelle schakelen en de verschillende klantvragen.

Wie alles wil weten over wonen en werken in Amsterdam en dan specifiek in Noord is dus bij Sweder aan het juiste adres. Stiekem heeft hij wel een Rotterdamse Feyenoord mentaliteit: niet lullen, maar poetsen! Bij vrienden staat hij bekend als de ‘laidback tall guy’ en binnen Appical weten we dat Sweder verschillende petjes kan dragen. Zijn lievelingsfilm is ‘The Big Lebowski’ , qua sport doet hij het liefst aan cricket en op vakantie gaat hij het liefst naar het strand om te surfen. Op Netflix kijkt hij ‘Il Cacciatore’ en zijn held is Boyan Slat. En oke, als hij een collega als held mag kiezen, Christophe natuurlijk… Ook een leuk weetje: hij kan niet leven zonder Samuraisaus (op zijn tosti’s) en zijn familie.

Dilemma’s

#1 op zijn bucketlist is het bouwen van een eigen huis, maar tegelijkertijd is dit ook zijn grootste uitdaging. Verder is Sweder vaak druk bezig met zijn tuin en is het bijhouden hiervan een hele klus. Met die olifant die hij niet mag verkopen of weggeven, weet hij dan ook wel raad… Hij zou het dier in de tuin zetten, zodat hij het gras niet meer hoeft te maaien!

Daniel Hakimi

Daniel Hakimi

Daniel is onze Britse Appical hero. Hij maakt onderdeel uit van ons tech team en weet alles over mobile development. Hij is Xamarin gecertificeerd dus de ontwikkeling van de mobile app is in goede handen. Je kunt hem ook alles vragen over cryptocurrencies en hij kan niet leven zonder zijn laptop. Hij is dan wel Brits, maar het leukste aan Nederland vindt hij het eten van ‘pancakes’. Daniel zijn boodschap is ‘work hard and be good in it’ maar vergeet vooral de fun niet.    

Typisch Daniel

Daniel is fan van Spanje, van voetbal en van de film ‘forgetting sarah marshall’. Op kantoor staat hij ook wel bekend als de langste collega, of zoals hij zegt ‘great bloke’. Tijdens onze monthly team drinks ziet Daniel graag bier & pizza voorbijkomen en je kunt hem (ja, echt waar..) wakker maken voor eieren. Zijn held is Steve Jobs. Mobile developer en de uitvinder van de iPhone, yes een goede combi! Toen we hem vroegen wat hij voor het laatst gegoogled had, gaf hij aan dat hij zichzelf had opgezocht. Daniel zei dat hij dit wel vaker doet in zijn vrije tijd, gewoon nieuwsgierig!

#1 op zijn bucket list is ‘to become a millionaire’, tot nu toe gaat dat nog niet erg goed, dus blijft dat de grootste challenge. Zijn favoriete dier is een alpaca en de mooiste uitvinding ooit is de gloeilamp. Het motto van Daniel?

‘Do what you love and you will never work a day in your life’.

Dilemma’s

Op de vraag wat Daniel zou doen met een olifant die hij niet weg mag geven of verkopen, antwoordt hij: feed it! Het dilemma tussen ping-pong en mini-soccer? Ping-pong for sure!  

David Creaser

Front-End Developer

David Creaser

Front-End Developer

David is de development club sinds april 2018 komen versterken en daar zijn we heel blij mee! Samen met onder andere Giulio en Iria werkt hij aan de Front-End kant van ons platform. David is een specialist in React en Javascript, woont in Amsterdam en is iedere dag druk bezig met nieuwe features voor ons platform. Je kunt hem David noemen, maar ook Dave! Hij staat positief in het leven en is een mega fan van onze vrijheid in Nederland. David beter leren kennen? Lees snel verder!

Typisch David

Je kunt David alles vragen over Liverpool FC en over Front-End development uiteraard. Het laatste wat hij gegoogled heeft, was niet voor niets ‘React-circular-progressbar’. Nederland is voor hem bitterballen, fietsen en het bier en bijna alles is mogelijk, net zoals in zijn werk. Appical staat volgens David voor jong, fun en innovatief. Door onze eigen onboarding app voelde David zich snel thuis, hij wist precies wat er van hem verwacht werd en met wie hij het beste eerst kon gaan zitten. Hij gaat het liefst op vakantie naar ‘The Lake District’ en zijn favoriete film is Lord of the Rings: Fellowship of the Ring. Sport? Voetbal natuurlijk! Pinguins vindt hij de leukste dieren. Zijn held is Steven Gerrard en zijn grootste hobby is gitaar spelen. Zijn #1 bucket list is een safari door Afrika. Deze droom staat bij meerdere collega’s op de bucket list. Misschien een gezamenlijke vakantie of uitje? David zijn motto? ‘Do what makes you happy’.

Dilemma’s

Wat David doet met een olifant die hij niet mag weggeven of verkopen? Hij zou hem opvoeden. Zijn grootste uitdaging tot nu toe is op tijd zijn voor het pontje naar kantoor en het verder uitdiepen van zijn codebase kennis.

Inge Koedoot

Head of People

Inge Koedoot

Head of People

Inge is onze cultuurbewaker en verantwoordelijk voor HR & Recruitment binnen Appical. Na 10 jaar op de zuidas van Amsterdam gewerkt te hebben is ze sinds januari 2017 bij ons team. Het zoeken, vinden en binden van talenten zit Inge in het bloed. Ze houdt ervan om soms net iets buiten de lijntjes te kleuren en gelooft dat gelukkige medewerkers grote waarden hebben voor de organisatie. Op de foto zie je Inge met haar handen vol pumps, maar wees gerust, ze loopt ook wel eens op sneakers rond tussen alle andere sneakers. Weten waar Inge nog meer bekend om staat op kantoor? We vertellen het je!

Typisch Inge

Toen Appical nog met 20 man was, waren we gevestigd aan de Asterweg en zoals Inge zegt: mijn Appical journey begon met een sollicitatiegesprek aan de keukentafel in de schoenendoos van Amsterdam-Noord. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een mooie club van 50+ collega’s and still counting! Op kantoor staat ze bekend als iemand met veel humor en een nies van Inge herken je uit duizenden, hard en er volgen er altijd minstens drie 😉

Wat ze zo leuk vindt aan Nederland? De bitterballen bij de borrels! Wat nog meer in de smaak valt tijdens de vrijmibo is kaas & gin tonics. Haar favoriete vakantiebestemming is Curaçao en haar favoriete film is ‘Room’. Haar held is Michelle Obama en ze kan niet leven zonder haar familie. Inge werkt bewust 4 dagen in de week, zodat ze 1 dag per week om haar nichtje kan passen. #1 op haar bucket list is een wereldreis maken. Haar persoonlijke motto?

‘Savoir Vivre’

Dilemma’s

Wat Inge doet met een olifant die ze niet mag verkopen of weggeven? Nou, ze zet hem in de tuin van haar vader. Wie er daarna voor gaat zorgen, dat is de vraag.

Peter Straatsma

Head of Sales

Peter Straatsma

Head of Sales

Na 10+ jaar ervaring als sales professional, opgedaan bij zowel een Amerikaans beursgenoteerde corporate als ook een Nederlands familiebedrijf, is Peter op 1 april 2014 begonnen bij het toen nog echte start-up Appical. Destijds was Peter de eerste sales professional binnen Appical en inmiddels verantwoordelijk voor een team van 10+ sales professionals. Peter heeft Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam en een Sales Leadership Programma aan de Erasmus Universiteit gevolgd. Over Appical zegt Peter: fun, creative and ambitious. #1 op zijn bucket list is Appical succesvol maken in New York, USA!

Typisch Peter

Peter woont in Nederland, maar met de uitbreiding naar de USA komt daar snel verandering in. Het doel is te verhuizen naar New York en aldaar het sales kantoor te openen. Peter zijn lievelingsfilm is de Wolf of Wall Street, golf is zijn favoriete sport, Gin & Tonic zijn favoriete drankje en Peaky Blinders by far de beste Netflix serie. Barack Obama is Peter zijn grote held en de beste uitvinding ooit zijn Google en Wifi. Peter wordt door collega’s omschreven als energiek, ambitieus en altijd in voor een grapje. Zijn persoonlijke motto? ‘Always look at the bright side of life’.

Dilemma’s

Spiderman of Batman? Peter kiest voor Batman – hij redt zijn stad in de nacht en runt een succesvol bedrijf overdag. We vroegen Peter naar zijn lievelingsdier. Die heeft hij niet echt maar op de vraag wat hij met de felbegeerde olifant zou doen als hij deze niet mocht weggeven of verkopen kregen we het volgende antwoord: de drie kinderen naar school brengen en vervolgens aansluiten in de file op de A1 richting kantoor.

Youri Ruppert

Onboarding Specialist

Youri Ruppert

Onboarding Specialist

Youri is een van de jongste heroes van het sales team, hij heeft al veel van de wereld gezien. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze een groot deel van hun studie hebben doorgebracht in London en Santa Barbara. Als Onboarding Specialist zorgt hij er dan ook voor dat hij potentiële klanten goed op weg helpt met vragen over onboarding en talent retention. Youri is een echte levensgenieter en optimist! Er gaat hem geen dag voorbij dat hij zijn motto Carpe Diem’ niet naleeft. Youri kan je wakker maken voor een reis door Italië op een Vespa, zoekend naar de dichtstbijzijnde pizzeria.

Typisch Youri

Youri werkt sinds juli 2017 bij Appical en woont in Amsterdam. Voor zijn werkt is hij veel te vinden op LinkedIn, hij kan zichzelf daarin dan ook wel een expert noemen. Het leukste aan zijn eigen onboarding ervaring vond hij de coffee dates met collega’s. Wat hij tof vindt aan Nederland? Dat zijn de humor en de soberheid. De favoriete film voor Youri is Pulp Fiction en zijn favoriete drinks & bites zijn bier en Mexicaanse wraps! Op Netflix kijkt hij graag Peaky Blinders en zijn held is Roger Federer. Dat kan ook niet anders dan een sportheld zijn als je niet kan leven zonder sport… Op de middelbare school stond Youri al bekend om het rijden op zijn Vespa en zoals je hebt kunnen lezen heeft hij deze trend doorgezet, zowel in Amsterdam als op vakantie in Italië. Als je Youri naar de beste uitvinding vraagt, krijg je als antwoord: wielen, want ja zonder wielen heb je niks aan een Vespa.  #1 op zijn bucket list is backpacken door Zuid-Amerika. Wie weet spot hij daar een keer zijn lievelingsdier: een adelaar. 

Dilemma’s

Ja, het olifant dilemma… Wat Youri doet als hij het dier niet mag weggeven of verkopen? Een eiland kopen, zodat het dier een leuk leven kan leiden.

Jade Nelson

Onboarding Specialist

Jade Nelson

Onboarding Specialist

Jade werkt sinds september 2017 bij Appical als Onboarding Specialist. Eerst als enige vrouw in het sales team, ze is ook maar al te blij dat Adah het team is komen versterken. Jade staat haar mannetje, een vrouw met ballen! Ze zet zich alleen ergens voor in waar ze ook echt achter staat, vandaar dat het verkopen van ons platform haar zo goed afgaat. Je kunt bij haar terecht voor HR vraagstukken en specifiek over onboarding. Jade ademt blijdschap, fashion en kip! Hierover vertellen we je zo meer…

Typisch Jade

Jade leeft en werkt in Amsterdam en vindt het fijn dat Nederland, maar ook Appical een multicultureel karakter hebben. De beste uitvinding ooit vindt ze het internet, want ze is bijvoorbeeld veel online te vinden op LinkedIn en Instagram. Haar favoriete film is ‘Diary of a mad black woman’. Ze heeft niet een specifiek vakantieland waar ze graag heen gaat, overal waar de zon schijnt was haar antwoord! Sporten doet ze graag, voetbal en basketbal staan op een gedeelde eerste plaats. #1 op haar bucket list is nog eens de wereld over reizen met alleen een rugtasje. Jade haar favoriete drinks & bites zijn: fernandes, bakabana en kaasstengels. Als je haar vraagt wat ze momenteel op Netflix kijkt, zijn dat verschillende series. Wat dacht je van Black mirror, Queen of the south, Riverdale en Dynasty?

Haar held? Ze heeft er meerderen, namelijk haar hele familie! Oh, en vergeet de Appical familie niet. Het laatste wat ze gegoogled heeft was het weerbericht. Weet je waarom? Jade heeft het altijd koud.. Soms pest collega Chris haar hier wel eens mee: de kipetende ijskoningin onder haar fleecedekentje? Haar motto:

Only make moves when your heart is in it. Do everything with a pure heart and everything will work out.’

Dilemma’s

Op het nu wel bekende olifant dilemma antwoordt Jade: ik zou voor het olifantje zorgen alsof het m’n eigen kind was. Ze heeft ooit gelezen dat olifanten hele gevoelige dieren zijn en net zoals wij familie georiënteerd.

Niels Hoogendoorn

iOS Developer

Niels Hoogendoorn

iOS Developer

Niels werkt alweer een tijdje als iOS Developer, ooit begonnen als Test Engineer. Programmeren betekent voor hem hetzelfde als iedere dag puzzels oplossen. Ook is Niels groot fan van reizen en kunnen collega’s en klanten hem alles vragen over app analytics, iOS development en als het koffieapparaat een keer gemaakt moet worden is Niels je man. Praten over ‘koetjes en kalfjes’ houdt hij absoluut niet van, Niels komt graag direct terzake. Zijn eigen onboarding bij Appical was direct met een heel team!   

Typisch Niels

Na zijn master of arts, new media & digital culture, heeft Niels de Growth Hacking cursus gevolgd. Gecombineerd met zijn werkervaring maakt dit hem van onschatbare waarde in ons development team. Niels woont in Amsterdam en het leukste aan Nederland vindt hij het weer en het tv programma ‘De Rijdende Rechter’. Niels houdt van puzzelen, of dit nu werkgerelateerd is (als Developer) of privé (tijdens een pub quiz). Appical staat volgens Niels voor jong & dynamisch. Oh, en hij wint alle pub quizzes! Als vrienden hem zouden mogen omschrijven: passie voor programmeren, karate kid en Niels is de gids op vakantie! Hij leidt iedereen de weg. Zijn favoriete film is Snatch, zijn favoriete vakantieland Iran en favoriete drinks & bites zijn bier & tapas. Hij is verslaafd aan peaky blinders en Sherlock Holmes is zijn held. We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen wat Niels zijn motto is.. reizen! Zijn #1 bucket list is dan ook om een keer het Noorderlicht te zien.

Dilemma’s

Op de vraag wat Niels zou doen met een olifant die hij niet mag verkopen of weggeven, zegt hij: attack the Roman Republic. Kiezen tussen ping-pong of mini soccer? Niels kiest ping-pong!

Jytte Weeda

Operations & Office Manager

Jytte Weeda

Operations & Office Manager

Jytte is niet meer weg te denken bij het Appical team. Ze is er al bij vanaf maart 2015 en weet bijna alles wat er speelt! We noemen haar ook wel eens de rots in de branding, de lijm van de organisatie. Vragen weet Jytte altijd wel te beantwoorden en met haar gevarieerde takenpakket op het gebied van operations en office management is er altijd wel iets te doen. Ze zorgt ervoor dat de facturatie geregeld wordt, maar zorgt er ook voor dat collega’s iedere dag kunnen genieten van een lekkere en gezonde lunch. In haar vrije tijd doet ze graag leuke dingen met zoontje Sem.

Nils Eberlijn

Business Development Executive

Nils Eberlijn

Business Development Executive

Nils versterkt ons al sinds 2015. Hij is bij ons begonnen als Onboarding Specialist en nu als Business Development Executive. Wie vragen heeft over food, crypto en gaming kan bij Nils terecht. Hij is vaak op pad, in Nederland maar ook internationaal. Nils staat bekend als een energieke toffe peer die 24/7 stand by staat voor zowel collega’s als klanten. Zijn eigen onboarding ervaring begon in Frankrijk toen het Appical team op dat moment met alle collega’s weg was. Nils zichzelf geeft zichzelf een 10 geeft in onze office ping-pong competitie. Lees er meer over!

Uitgebreid:   

Nils versterkt ons al sinds 2015. Hij is bij ons begonnen als Onboarding Specialist en nu als Business Development Executive. Wie vragen heeft over food, cryto en gaming kan bij Nils terecht. Hij is vaak op pad, in Nederland maar ook internationaal. Nils staat bekend als een energieke toffe peer die 24/7 stand by staat voor zowel collega’s als klanten. Zijn eigen onboarding ervaring begon in Frankrijk toen het Appical team op dat moment met alle collega’s weg was. Nils zichzelf geeft zichzelf een 10 geeft in onze office ping-pong competitie. Lees er meer over!

Typisch Nils

De prins en de harde werker, dat is wat collega’s zeggen over Nils. Hij weet wat hij wil, kan dit alleen maar ook samen en staat altijd voor iedereen klaar. Het tofste aan wonen in Nederland vindt hij dat je in twee uur van het noorden naar het zuiden van het land kunt rijden, lekker overzichtelijk. Wat vrienden zeggen over Nils: hij is een echte foodie en houdt van muziek en concerten. Een leven zonder muziek valt bijna niet voor te stellen. Zijn lievelings drinks & bites zijn de long island ice tea en Indonesisch. Nils zijn favoriete vakantie is een tripje naar Mauritius en zijn favoriete film is The Dark Night. #1 bucket list is om oudjaarsdag een keer te vieren in Nieuw-Zeeland om vervolgens naar Honolulu te vliegen om het feestje daar nog eens over te doen. Geduld is iets wat Nils soms minder heeft, maar ook hij weet soms is geduld een schone zaak. De beste uitvinding ooit is volgens Nils de game console en zijn persoonlijke motto? ‘Learn form anything around you’

Dilemma’s

Op het welbekende olifant dilemma geeft Nils het antwoord: gewoon weggeven. Verder geeft hij als een van de weinigen mini-soccer aan in plaats van ping-pong, maar waarschijnlijk komt dat omdat hij zichzelf toch al een 10 geeft in de ping-pong competitie.  

Elaine Fleur

Project Lead Onboarding

Elaine Fleur

Project Lead Onboarding

Elaine startte haar journey bij Appical als content creator en is sinds het begin van 2018 een van onze project leads! Wanneer klanten willen starten met de pre- & onboarding app is Elaine er voor een kick-off op locatie om onze onboarding game te spelen. Als resultaat wordt er een blauwdruk van de app klaargezet om vervolgens aan de slag te gaan met het storyboard. Elaine ademt content, je kunt haar wakker maken voor een ‘roadtrip to an unknown destination’ en staat op kantoor ook wel bekend om haar bakkunsten, brownie a la Elaine!

Typisch Elaine

Creatief, nieuwsgierig en a little bit geeky passen bij haar job. Sinds Elaine haar studie Media & Culture heeft afgerond bestaat haar leven voor een groot deel uit storytelling en content creatie. Ze vindt het geweldig om een verhaallijn te starten, diverse content vormen te gebruiken met als doel een boodschap over te brengen. Films, tv kijken en reizen doet ze vaak in haar vrije tijd. Haar lievelingsfilm, of eigenlijk reeks, is de Lord of the Rings trilogie. Als je aan Elaine vraagt waar Appical voor staat, krijg je antwoorden als innovatief, uitdagend en rollercoaster. In haar eerste week bij Appical, dat was in de zomer van 2017, wist ze direct de eerste plek bij de pub quiz in de wacht te slepen. Haar vakantieland is Nieuw-Zeeland, je kunt haar vinden bij yoga en haar lievelings drinks & bites zijn Belgisch bier en caramel fudge.

Be different

Tijdens de middelbare school droeg ze graag Dr. Martens en volwassen worden was haar grootste uitdaging tot nu toe (met een knipoog). Wat Elaine ons allemaal wilt meegeven?  

“Whatever makes you weird is probably your greatest asset” – Joss Whedon

Timo Ket

Onboarding Specialist

Timo Ket

Onboarding Specialist

Timo vormt samen met 10+ andere collega’s de Onboarding Specialisten bij Appical. Binnen het sales team is Timo verantwoordelijk voor de sectoren zorg en non-profit. Hij weet als geen ander wat er speelt en wat ervoor nodig is om specifieke functies binnen een organisatie goed te onboarden. Timo geeft demo’s, voorziet prospects en klanten van relevante content en staat ook geregeld op evenementen. Bijvoorbeeld HRM in de overheid of de roundtable voor de zorg. Timo houdt van lekker eten, wat hij dan ook dagelijks compenseert met een fietsritje van Amstelveen naar Amsterdam-Noord.

Typisch Timo

Als je Timo vraagt waar je altijd bij hem voor terecht kan, zegt hij: cookies. Wij zijn er echter nog niet over uit of hij vragen over internet cookies bedoeld of over chocolade cookies… Verder is hij een specialist in LinkedIn en Oracle software. Het leukste aan Nederland vindt hij het weer. Appical staat volgens Timo voor een ‘fun appic company’. Zijn eigen onboarding experience begon met een bedrijfsfeestje in Friesland, een hele leuke ervaring. Timo is creatief, proactief en altijd enthousiast. Zijn favoriete film is Inglorious Basterds. Sporten betekent voor hem skaten, fietsen en snowboarden en zijn lievelings drinks & bites zijn coca cola zero en Ben & Jerry Strawberry Cheesecake ijs. Op Netflix kijkt hij Narcos en zijn held is Ray Dalio. Als je aan Timo vraagt waar hij niet zonder kan leven, krijg je als antwoord: ons bedrijf! Ik zou me momenteel geen leven voorstellen zonder Appical. #1 op zijn bucket list is een keer een wereldreis maken in een stalen Mercedes camper.    

Dilemma’s

Timo kent een aantal dilemma’s. ‘Becoming a millionaire’ en foutloos schrijven gezien zijn Dyslexie. Zijn persoonlijke motto: ‘Better lazy than tired’. Wat Timo met het olifanten dilemma doet? Hij zou een circus beginnen!

Anne Otten

Project Lead

Anne Otten

Project Lead

Anne is Project Lead bij Appical. Anne heeft ooit de onboarding game bedacht, voornamelijk om onboarding visueel te maken voor startende klanten en vooral om hen te laten ervaren wat een nieuwe collega nodig heeft voor en tijdens zijn start. Met de game kunnen startende klanten goed bepalen welke ervaring en informatie een nieuwe collega nodig heeft en op welk moment. Dit helpt de klant uiteindelijk om toe te werken naar hun eigen onboarding app. Anne is vooral de ‘linking pin’ tussen de klant en Appical. Een goede samenwerking met de diverse afdelingen bij Appical is dan ook belangrijk. Om die reden hecht zij waarde aan goed contact en uitwisseling met collega’s van de diverse teams. Wil je meer weten over hoe de onboarding app de employee journey kan ondersteunen? Hoe Appical kan begeleiden bij het up & running krijgen van de app? Of wat het Appicalnow platform voor je kan betekenen, dan kun je bij Anne terecht.

Typisch Anne

Anne is te omschrijven als sociaal, ondernemend en actief. Een van haar laatste vakanties naar Iran, deelname aan een inspiratienetwerk, vrijwilligerswerk zijn daar een mooie voorbeelden van. Bij Appical zien we vooral een creatieveling die erg loyaal is en een kwalitatieve dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan. Haar held? Dat is onze collega Sweder. Hij is volgens Anne een baken van rust in hectische tijden. Anne kan Sweder benijden om zijn sociale vaardigheden en taalvaardigheid. Ze is verliefd op haar motor en wordt blij van tripjes, bezoekjes aan musea en verwegistan landen. De beste uitvinding is volgens haar dus ook het vliegtuig. Oh en wel of geen pokerface opzetten? Anne heeft geen pokerface, je weet direct waar het op staat.

Dilemma’s

Het moeilijkste dilemma voor Anne is ‘kiezen’! Er is zoveel leuks om te doen en weinig tijd. Gelukkig lost ze dat gedeeltelijk op door haar deelname aan een inspiratienetwerk. Dit netwerk organiseert een keer per kwartaal de meest uiteenlopende activiteiten, zoals presentaties over de diverse grondlagen in de aarde tot en met rondleidingen door paddenstoelen kwekerijen en de werking van een kringloopwinkel etc. Haar grootste dilemma: te weinig tijd voor haar interesse: astrologie.

Victor Romijn

Project Lead Onboarding

Victor Romijn

Project Lead Onboarding

Victor staat voor snelheid, geen stress en agile werken. Hij woont in Haarlem en komt oorspronkelijk uit het mooie Kockengen. Binnen Appical is hij verantwoordelijk voor het implementatieproces bij onze klanten en de kick-off & storyboard sessies. Het leukste aan zijn eigen onboarding vond hij onze app: de gifs en video’s die de cultuur goed weergeven. Naast zijn job bij ons is Victor ook vaak op pad met het organiseren van pub quizzen. Het is bijna zijn tweede business geworden.

Typisch Victor

Het leukste aan Nederland? Dat zijn de stroopwafels en drop! Hij heeft ze ook op zijn bureau liggen. Appical staat volgens Victor voor jong, groei en tech. Vrienden kunnen hem alles vragen over Trivia weetjes, dat kan ook niet anders als je vaak een pub quiz organiseert. Zijn lievelingsfilm is 2012. Die film heeft alles in zich aan drama: een wetenschapper, een Amerikaanse president, een gebroken familie, special effects en een echte ‘bad guy’. Victor gaat het liefst op vakantie naar Noorwegen vanwege de mooie natuur. Sport? Dat moet ultimate frisbee zijn! Op Netflix volgt hij The Rain en zijn held is Andrew W.K. Hij kan niet leven zonder zijn vrouw, kinderen, vrienden en zijn telefoon.

Wat veel mensen niet weten is dat hij op de middelbare school een echte nerd was. #1 op zijn bucket list is het maken van een privé vlucht op iemand anders’ kosten voor hij 40 wordt.. Zijn lievelingsdier is een meerkat en de beste uitvinding ooit het internet! Zijn motto? ‘Nobody does it for you’.     

Dilemma’s

Wanneer we bij het olifant dilemma belanden zegt Victor: feed it! Nou Victor, dat lijkt ons een goed idee. Maar dan wel iets voor een olifant en niet de lekkere snacks uit Nederland zoals die stroopwafels en die dropjes…

Siert Akel

Product Owner Appical.io & HR tech enthusiast

Siert Akel

Product Owner Appical.io & HR tech enthusiast

Siert is Product Owner van het platform Appical.io en sinds april 2018 bij de club. Hij staat in nauw contact met het hele development team en UI/UX. ‘What you see, is what you get’ staat centraal bij de ontwikkeling van het Talent Retention platform. Hij haalt energie uit het creëren en bouwen van tooling die functioneel gebruikt worden. Data-driven en mobile first zijn daarom voor hem geen ongebruikte termen. Siert vindt het bijvoorbeeld leuk om tijdens de lunch een update te geven over waar het team mee bezig is en betrekt het hele bedrijf en klanten bij de hernoeming van termen binnen het platform.

Iria Lopez

Android Developer

Iria Lopez

Android Developer

Iria werkt samen met Friso aan de Android kant van de pre- & onboarding app. Ze is goed in haar communicatie, het maken en nakomen van deadlines en ze is een echte Java en Android Engineer. Je kunt haar alles vragen over Git en Android Studio. Iria is leergierig, zet zich iedere dag in om ons product nog beter te maken en is blij dat ze in Amsterdam woont. Wat ze het leukste vindt aan Nederland? Lees snel verder!  

Typisch Iria

Ze komt uit Spanje, maar woont in Amsterdam. Het leukste aan Nederland vindt Iria dat je overal heen kunt fietsen waar je maar wil en je er ook binnen no-time bent. Vrienden kennen haar van haar specialiteit empanadas (geloof ons, het is heel lekker!) en van haar humor. De favoriete film van Iria is Ex Machina en haar vakantiebestemming Berlijn. Haar leukste sport is padel. In haar vrije tijd drinkt ze graag biertjes van Brouwerij ‘t IJ en eet ze octopus. Haar held is Ada Lovelace en ze kan niet leven zonder haar bril. Zonder bril ziet ze niet veel en kan ze ook haar werk niet goed doen. De beste uitvinding ooit is volgens Iria de computer. Ze is ermee opgegroeid en werkt er iedere dag mee! #1 op haar bucket list is het kunnen fietsen zonder handen. Ze blijft oefenen! Goed eten vindt ze ook erg belangrijk in haar leven. Dan zit ze bij de lunches van Appical wel goed. Haar lievelingsdier is een panda en haar persoonlijke motto: “Nunca choveu que non escampara”, dat betekent net zoiets als “it has never rained without it stopping afterwards”.   

Dilemma’s

Het olifant dilemma is voor Iria makkelijk. Ga samen een stukje lopen op het fietspad! Dat brengt rust in je hoofd om daarna verder te kijken wat met de olifant te doen. Als je mazzel hebt kun je hem het trucje leren om precies op de witte streepjes te lopen…

Caroline Struyck

Customer Success Manager

Caroline Struyck

Customer Success Manager

Caroline is een van onze Customer Success Managers. Zoals je kunt zien doet zij alles voor en met een glimlach. Samen met onze klanten gaat ze op zoek naar connectie, resultaat en monitoring van ons platform. Caroline zet de ‘experience’ centraal in alles wat ze doet. Ze is sinds april 2018 bij ons gestart en is een specialist in Google Suite. ‘The sky is the limit’ mits realistisch en uitvoerbaar. Caroline vond haar eigen onboarding ervaring superfijn, lees er snel meer over!

Typisch Caroline

Wat ze het leukste vindt aan Nederland? De vier seizoenen, ieder seizoen een ander gevoel, maar altijd positief. Caroline haar eigen onboarding ervaring begon met een uitnodiging voor onze eigen app en een Whatsapp berichtje op de ochtend van haar eerste werkdag. Teamlead Sweder heette haar persoonlijk welkom. Caroline noemt zichzelf: funny, positief en serieus. Haar favoriete film is Blair Witch en ze kijkt ook graag naar de serie Suits en The Bridge. Op vakantie gaat ze het liefst naar Cuba en qua sport doet ze aan padel (weet jij al wat dit is?), squash en hockey. Caroline haar favoriete drinks & bites zijn olijven, alles met knoflook en speciale soorten thee. Ze kan niet leven zonder haar hond, familie, vrienden en sporten. #1 op haar bucketlist is naar New York met de familie. Haar favoriete dier is een hond en de beste uitvindingen zijn de MacBook en de slow cooker. Haar motto? Be you, as no one else can!

Dilemma’s  

Haar grootste uitdaging tot nu toe is het keer op keer heruitvinden van zichzelf. De olifant zie ze niet mag verkopen of weggeven zou ze verzorgen, net zoals dat Caroline binnen Appical verantwoordelijk is voor de branches healthcare en non-profit.

Christophe Wallecan

Marketing & Event Coordinator

Christophe Wallecan

Marketing & Event Coordinator

Christophe Wallecan is Marketing & Event Coordinator bij Appical. Hij heeft zijn eigen functie gecreëerd nadat hij sinds april 2017 bij het team is. Hierin is hij verantwoordelijk voor het organiseren en coördineren van HR events, zoals bijvoorbeeld Onboard.Amsterdam, HR BLEND en Get On Brunch. Daarnaast is hij ook de ‘go to person’ in het marketingteam om iets geregeld te krijgen als het gaat om goodies, organiseren van webinars of het uitbreiden van je netwerk. Christophe is open, sociaal en direct en dat voor een belg! Daarom is hij twee jaar geleden verhuisd van het pittoreske Brugge naar de voor hem grote stad Amsterdam, omdat hij hier helemaal zijn plek heeft gevonden.  

Typisch Chris

In zijn vrije tijd is Christophe altijd op zoek naar de hipste trends en plekjes in Amsterdam. Zowel privé als voor zijn werk om de coolste events te organiseren. Chris is een bezige bij, lekker druk en je kunt hem vaak vinden achter zijn laptop of op zijn iPhone. Ja, hij heeft een beetje last van FOMO (fear of missing out). Volgens vrienden en collega’s is hij een open boek zonder blad voor de mond. Zijn favoriete film is ‘The Help’ en zijn favoriete vakantieland is onze hoofdstad Amsterdam, want in deze stad heeft hij altijd een vakantiegevoel! Hij zwemt graag en na het zwemmen neemt hij het liefst een gin tonic en een portie bitterballen. Chris kan niet leven zonder vriendschap en liefde en zijn lievelingsdier is een hond. Op de middelbare school had hij al een beetje last van FOMO, want ook onze kroket en patat etende belg spaarde al Pokémon kaarten. Het laatste wat Chris gegoogled heeft zijn vliegtickets naar New York, want na het succes van Onboard.Amsterdam is ook Onboard.NewYork geboren. Zijn motto:

‘Don’t look to much into a little problem, because then the problem will get even bigger…’

Dilemma’s

Chris vindt dilemma’s maar lastig, ga gewoon voor hetgeen wat je hart je ingeeft. Hij kan bijvoorbeeld niet kiezen tussen ping-pong of tafelvoetbal, want hij vindt darten veel leuker 😉

Malique Steenbrink

Employer Branding Specialist

Malique Steenbrink

Employer Branding Specialist

Malique is onze Employer Branding Specialist. Ze is verantwoordelijk voor de content rondom het employer brand van Appical en de gehele employee experience. Ook vind je haar veel op social media. Haar missie: verhalen vertellen vanuit het hart van de organisatie. Heb je vragen over storytelling of het aantrekken en behouden van talent? Stuur haar dan eens een berichtje of lees een van haar blogs! Malique geeft aan altijd haarzelf te zijn no matter what. Verder is ze een echte sushi lover en zijn volgens haar de iPhone, Sonos en slimme lampen de beste uitvindingen.

Typisch Malique

Appical staat volgens Malique voor ‘Appical culture, awesome people, appic journey & Appical family’. Ze is graag te vinden in Amsterdam, Utrecht en alles wat daar ongeveer tussen ligt. Haar eigen onboarding experience begon eind 2017 tijdens het jaarlijkse kerstdiner waarna ze begin 2018 bij Appical begon. Ze staat bij haar vrienden bekend als crazy lady, work- en shopaholic. Haar favoriete film is ‘The Notebook’ en haar favoriete warme vakantieland is Bali en haar favoriete koude vakantieland is IJsland. Vind je haar niet bij Appical? Betrap je haar niet met eten? Dan vind je haar waarschijnlijk in de sportschool waar ze fanatiek aan boksen en bootcamp doet. #1 op haar bucket list (ze kon niet kiezen) zijn op safari gaan, nog eens racen in een F1 auto en uit parachutesprong uit een vliegtuig.

Motto van Malique: ‘Going out of your comfort zone is the best you can do. Within there nothing ever grows’.

Dilemma’s

We vroegen Malique te kiezen tussen ping-pong of mini soccer, ze koos ping-pong en is vastberaden snel te stijgen op de ranglijst van Appical’s office competitie. If you might not be able to kill a deadline? Order a pizza, take an espresso and fix it!

Elif Olgun

Software Engineer

Elif Olgun

Software Engineer

Elif vormt samen met Ron, Django en Leonard het back-end team binnen development. Ze is een creatieve geest die plezier en kennis samenbrengt in code. Elif is een echte expert in C#, .NET en SQL. Binnen de IT valt ze als vrouw al snel op. Helemaal toen we hoorden dat ze ook motor rijdt en van boksen houdt. Een echte powergirl! Oorspronkelijk komt Elif uit een klein stadje gelegen nabij de Zwarte Zee in het noordoosten van Turkije. Wil je weten waar de hazelnoten van Nutella chocoladepasta vandaag komen? Elif weet er alles van! Ze hoopt in de toekomst nog vele krachtige API’s te kunnen ontwikkelen die bijdragen aan een internationaal platform.

Friso van Waveren

Android Developer

Friso van Waveren

Android Developer

Friso versterkt sinds juni 2017 het development team van Appical. Hij weet alles over Android, design en techno. Wat iedereen moet weten over Friso? ‘Expect top notch tech and being delivered on time’! Friso noemt Appical in drie woorden de ‘coolest employer ever’, wil je weten waarom? Lees dan snel verder over Friso. Op kantoor staat hij bekend als ‘a bald, old, Android developer’ die onze eigen onboarding app het leukste onderdeel vond van zijn onboarding proces.    

Typisch Friso

Friso? Being a massive turd met een schuine knipoog – volgens collega Daniel.

Bald, old, Android man – volgens collega Ron. Friso gaat graag naar Spanje, is groot fan van de film ‘saving private Ryan’ en MMA sport. Het leukste aan Nederland vindt Friso het weer! Wellicht is niet iedereen het hier mee eens.. Verder maken we Friso blij tijdens onze monthly team drinks met bier en bitterballen. Momenteel volgt hij de Netflix serie Fargo, is zijn grote held Elon Musk en kan hij niet leven zonder chips. Ook is hij volgens eigen zeggen nog druk bezig met het het verbouwen van zijn huis, maar is zijn grootste uitdaging tot nu toe het zoeken van de juiste mensen voor zijn verbouwing. Friso is zelf beter met Android apps dan met verbouwen. ‘I spend my money on crypto money’.  

Dilemma’s

Op de welbekende olifant-vraag kregen wij van Friso het volgende antwoord: verhuur de olifant aan een dierentuin, ik vraag een fee voor het tentoonstellen van het dier en ik genereer meer inkomen om vervolgens weer te investeren in cryptocurrencies. Goed idee toch? Verder heeft Friso niet echt te maken met dilemma’s, meestal kiest hij voor een petje of die nu zwart of rood is 😉  

Maybe Gil

Product Owner

Maybe Gil

Product Owner

Maybe is Product Owner binnen team development en dan specifiek binnen team mobile en web development. Ze zegt zelf dat het haar ‘duty’ is om roadmaps te creëren, monitoren en prioriteren gebaseerd op data, gebruikersonderzoek en de strategie van Appical. Ze werkt dan ook samen met haar 15+ development collega’s en met UI/UX. Maybe heeft inmiddels al 7+ jaar werkervaring binnen software development bedrijven en houdt van het werken in multiculturele teams. Oh, en tosti’s zijn favoriet!       

Typisch Maybe

Ze woont in Amsterdam-Noord en is groot fan van onze Nederlandse grachten en het water. Maybe groeide op in Cuba, een eiland omringt met water dus dat is geen wonder. Je kunt haar alles vragen over nieuwe features en alle vragen gerelateerd aan de ‘Player app’. Het gedeelte die de nieuwe medewerker te zien krijgt als hij/zij inlogt op ons platform. Verder weet Maybe alles van Metabase en target processes. Haar hoogste doel is om een product te bouwen waar onze klanten en gebruikers van houden! Mensen omschrijven haar als perfectionist, oog hebben voor detail, strategisch en een leuk persoon om mee te werken. Vrienden vinden haar een goede luisteraar en dat ze vaak goed advies heeft. Haar favoriete series zijn “Stranger Things” and “The Crown”. De favoriete vakantiebestemming van Maybe? Dat zijn alle plaatsen waar maar zon, warm water en wit zand is! Haar favoriete sport is volleybal en ze is inmiddels aan het tweede seizoen van ‘13 reasons why’ op Netflix begonnen. Ze kan niet leven zonder te lachen en de beste uitvinding ooit is het internet. Haar persoonlijke motto: Things happen for a reason and if something is for you, nothing will prevent it.  

Dilemma’s

Voor Maybe was het olifant dilemma een makkelijke keuze! Het is haar lievelingsdier dus je kon een antwoord verwachten als: keep it! I’m in love with elephants.

Isa Hadodo

Assistent Controller

Isa Hadodo

Assistent Controller

Anne Smink

Senior Content Marketeer

Anne Smink

Senior Content Marketeer

Anne werkt sinds juli 2016 bij Appical en heeft de marketingstrategie opgezet en Appical neergezet als thought leader op het gebied van onboarding. Ze ademt content en weet dan ook wel raad met blogs, infographic, whitepapers en e-books. Daarnaast heeft de de groep Tech Marketers Network opgezet en is ze copywriter voor TEDxAmsterdam. Wie vragen heeft over branding, onboarding en alles wat met HR en marketing te maken heeft, is bij Anne in goede handen.

Exciting scale-up conquering the world

We want to be the Spotify in the HR tech industry

Wide range of international and cool customers

Building something from the ground up

Join our team!

Ben jij geïnspireerd om de wereld van onboarding te veranderen? Nieuw talent is altijd welkom. Bekijk hier onze vacatures.

Wat kan Appical voor jou betekenen?

VRAAG DEMO AAN