Offboarding

De offboardingfase begint als de medewerker aangeeft te willen vertrekken en eindigt op de laatste werkdag.

Breng de employee journey tot een perfect einde met een offboarding programma. Door een gestructureerd offboarding programma op te zetten, behoud je kennis, verzamel feedback en onderhoud goede relaties met oud-medewerkers.

De voordelen van offboarding op een rij

  • Ontvang waardevolle feedback
  • Zorg voor een goede afhandeling van administratieve zaken
  • Bouw aan een blijvende relatie via een alumni netwerk
  • Verzamel kennis en ervaring
  • Laat je medewerker op een verrassende manier gedag zeggen

Meer weten over Offboarding via Appical?

Plan een afspraak

Onze klanten

Feedback ontvangen

Het helpt je organisatie beter te worden

Met een offboarding programma kan je de reden achterhalen waarom je medewerker vertrekt en zijn/haar feedback teruggeven aan de organisatie. Via ons interactief platform kan je vragen stellen zoals wat de pijnpunten zijn van vertrekkende werknemers en zodoende kun jij de retentie binnen je organisatie stap voor stap verbeteren.

Gestructureerd programma

Laat zien dat je je medewerker waardeert

Als organisatie waardeer je je medewerkers. Als jouw organisatie van begin tot eind een consistente werknemerservaring biedt aan medewerkers, geef je de boodschap af dat je doet wat je beloofd. Daarmee geef je ook een duidelijk signaal af dat medewerkers een belangrijk onderdeel zijn van je organisatie. Het Appical platform zorgt voor een goed gestroomlijnd proces voor de vertrekkende personen, dit overal en altijd.

De ultieme offboarding checklist voor managers

Download de checklist
Het gezicht van je organisatie

Het helpt bij het creëren van ambassadeurs


Medewerkers zijn het gezicht van je organisatie, ook wanneer ze vertrekken. Wanneer een werknemer vertrekt zijn er twee mogelijkheden. Hij of zij wordt een ambassadeur of een antagonist van je organisatie. Gebruik het Appical platform om van je vertrekkende medewerker een ambassadeur te maken!

Het boemerang effect

Draagt bij aan kostenbesparing

Wanneer de medewerker met een positief gevoel vertrekt, hou je de deur open voor boemerang medewerkers die aangeven op een later moment terug te willen keren bij je bedrijf. Door een voormalige werknemer opnieuw aan te nemen verlaag je de wervings- en opleidingskosten; ook wel bekend als het boemerangeffect!

Begin vandaag nog met offboarding!

Vraag een vrijblijvende rondleiding

API integraties

SAP SuccessFactors logo
Logo Greenhouse grey
Logo Smartrecruiters
taleo logo
Logo Workday grey
Logo Centric grijs
HR manager ZEISS Benelux

Sasja Luijk

“Offboarding via Appical geeft ons superveel informatie over eventuele verbeteringen voor de toekomst. De feedback die we krijgen is dat het platform zo makkelijk te gebruiken is. Het invullen gaat heel snel en het open veld wordt zeer gewaardeerd. Mensen vinden het toch fijn om nog feedback te geven voor men het bedrijf verlaat.”

Offboarding bij Zeiss

Jouw onboarding app in 3 stappen up & running

Zo werkt het

DESIGN

Maak een blauwdruk

Met hun uitgebreide kennis en kunde helpen onze offboarding specialisten je om de juiste structuur voor je offboarding programma neer te zetten.

Kies

Bouw je programma

Creëer aansprekende content zonder dat je hoeft te programmeren. Kies vanuit de template bibliotheek en bouw pagina's eenvoudig om in je eigen huisstijl. Maak het aansprekender met games, interactieve quizzes en video.

Start

Lanceer je platform

Is je offboarding programma helemaal zoals je 'm wilt? Dan kun je starten met het uitnodigen van je vertrekkende medewerkers!

Ontdek vrijblijvend de mogelijkheden

MAAK EEN AFSPRAAK