Turning talent into heroes

Appical is the easy-to-use and effective platform for onboarding, engaging and retaining your employees.  We empower the world’s best employee experiences by making it easy for you to create workflows, build employee journeys and improve connections while providing you with the data you need to make better decisions.

Our mission

Digitize and simplify

Our mission is to digitize and simplify the employee experience and empowering employees, leaders and human resources to be successful every day in their work.

Curious about our product?

Have a look!
Our journey

It all began with a 262 page employee handbook…

Appical was founded in 2012. Back then, the standard was to send your new employees an extensive *paper* handbook that they had to read through at the beginning of their new job. But who is willing to read that, right?

So our founders decided this could be done easier and make the onboarding process a more memorable experience.

With the mindset to innovate and digitalize the onboarding processes, we developed our first onboarding app.

Our journey

Appical’s success

Today, our employee onboarding and retention platform empowers HR departments all over the world to create tailor-made employee experiences.

Appical’s success is not only because of our industry-leading platform, it’s driven by the attitude of our international, dedicated team: from our customer support team that is rated with a 9.8 to onboarding specialists with our unique customer onboarding game. 

Awards won by Appical
ISO 27001

Appical is ISO Certified!

We guarantee quality, we ensure your customer data is safe with us and we meet the highest international quality standards. Would you like to know more about our platform, links or data privacy? Ask one of our onboarding experts!

Team

Meet our game changers. Our team is a nice mix of fresh talents and creative characters. Together they work every day on the ultimate onboarding experience of your employee.

Join our team!

Join our team!

Join our team!

Join our team!

Mark Blokhuis

Marketing Consultant

Mark Blokhuis

Marketing Consultant

Jezelf continue blijven verbeteren en pushen zijn termen die mij definiëren. Maar deze pas ik tevens toe binnen mijn werk. Altijd proberen te verbeteren is een continue proces en niet een éénmalige investering. Daarom hanteren wij binnen het marketing team van Appical ook test, learn en optimize. Binnen het team richt ik mij voornamelijk op marketing automation, website en online marketing.

 

Giulio Gallerini

Full-Stack Developer

Giulio Gallerini

Full-Stack Developer

Giulio is een echte Italiaan. Kom je hem tegen op de trap of de gang? Dan is het eerste wat je vaak hoort: Ciao! Pizza met de lunch? Dat hoef je hem geen tweede keer te zeggen. Giulio is echter ook een groot fan geworden van Amsterdam door het weer, het water en de feestjes. Vanaf kinds af aan had Giulio al een passie voor technologie en later ontdekte hij de talen Ruby on Rails, Phython, Java C++, Javascript, HTML en nog veel meer! Hij is nooit uitgeleerd want technologie verandert snel. Hij noemt zichzelf een ‘Full-Stack Engineer oriented to Software Architecture’.

Nils Eberlijn

Enterprise Account Executive

Nils Eberlijn

Enterprise Account Executive

Nils versterkt ons al sinds 2015. Hij is bij ons begonnen als Onboarding Specialist en nu als Business Development Executive. Wie vragen heeft over food, crypto en gaming kan bij Nils terecht. Hij is vaak op pad, in Nederland maar ook internationaal. Nils staat bekend als een energieke toffe peer die 24/7 stand by staat voor zowel collega’s als klanten. Zijn eigen onboarding ervaring begon in Frankrijk toen het Appical team op dat moment met alle collega’s weg was. Nils zichzelf geeft zichzelf een 10 geeft in onze office ping-pong competitie. Lees er meer over!

Uitgebreid:   

Nils versterkt ons al sinds 2015. Hij is bij ons begonnen als Onboarding Specialist en nu als Business Development Executive. Wie vragen heeft over food, cryto en gaming kan bij Nils terecht. Hij is vaak op pad, in Nederland maar ook internationaal. Nils staat bekend als een energieke toffe peer die 24/7 stand by staat voor zowel collega’s als klanten. Zijn eigen onboarding ervaring begon in Frankrijk toen het Appical team op dat moment met alle collega’s weg was. Nils zichzelf geeft zichzelf een 10 geeft in onze office ping-pong competitie. Lees er meer over!

Typisch Nils

De prins en de harde werker, dat is wat collega’s zeggen over Nils. Hij weet wat hij wil, kan dit alleen maar ook samen en staat altijd voor iedereen klaar. Het tofste aan wonen in Nederland vindt hij dat je in twee uur van het noorden naar het zuiden van het land kunt rijden, lekker overzichtelijk. Wat vrienden zeggen over Nils: hij is een echte foodie en houdt van muziek en concerten. Een leven zonder muziek valt bijna niet voor te stellen. Zijn lievelings drinks & bites zijn de long island ice tea en Indonesisch. Nils zijn favoriete vakantie is een tripje naar Mauritius en zijn favoriete film is The Dark Night. #1 bucket list is om oudjaarsdag een keer te vieren in Nieuw-Zeeland om vervolgens naar Honolulu te vliegen om het feestje daar nog eens over te doen. Geduld is iets wat Nils soms minder heeft, maar ook hij weet soms is geduld een schone zaak. De beste uitvinding ooit is volgens Nils de game console en zijn persoonlijke motto? ‘Learn form anything around you’

Dilemma’s

Op het welbekende olifant dilemma geeft Nils het antwoord: gewoon weggeven. Verder geeft hij als een van de weinigen mini-soccer aan in plaats van ping-pong, maar waarschijnlijk komt dat omdat hij zichzelf toch al een 10 geeft in de ping-pong competitie.  

Thomas Martignoni

Product owner

Thomas Martignoni

Product owner

Esme Tromp

Customer Success Manager

Esme Tromp

Customer Success Manager

Ron Sijm

Software Developer

Ron Sijm

Software Developer

Ron is een van onze tech heroes! Hij houdt zich voornamelijk bezig met de back-end van het Appical platform, maar je kunt naast development ook voor de architectuur en design bij hem terecht. Ron die zichzelf beschrijft in drie woorden? Developer, developer & developer. Ron wordt in het IT team geprezen om zijn kennis. Ron is in 2014 en 2015 zelfs uitgeroepen tot ‘Best Developer of the Netherlands’ volgens Computrain ‘May the source be with you’.

Typisch Ron

Het is geen grapje als we zeggen dat onze marketeer wel drie keer heeft moeten googlen om sommige antwoorden van Ron te begrijpen, maar het is gelukt! Wie hierna nog vragen heeft, Ron beantwoord ze graag!

Ron zijn favoriete sport is de game Dota2, hij kan niet leven zonder internet en op school spaarde hijPokémon kaarten en flippo’s. Ron zijn held is Captain Planet. Wil je meer weten over bitcoins, shitcoins of alles wat te maken heeft met computers? Dan is Ron is jouw man! Op de vraag waar Ron niet goed in is antwoord hij: ik ben nergens niet goed in. Alles kan je leren. Zijn favoriete dier is een faun (moet jij hier ook even googlen)?

(Irr)elephant

We lagen collega’s verschillende dilemma’s voor. Wat Ron zou doen met een olifant die hij niet mag weggeven of verkopen? Hij zou zijn leven eraan wijden. ‘Because everything unrelated to my elephant becomes irrelephant!’.

Eric-Jan Pouw

Onboarding Consultant

Eric-Jan Pouw

Onboarding Consultant

 

 

Sweder de Bruijn

Customer Success Manager, Consultant en Partner Manager

Sweder de Bruijn

Customer Success Manager, Consultant en Partner Manager

Sweder is met zijn team binnen Appical verantwoordelijk voor een goede onboarding van onze klanten en het na livegang succesvol maken van die klanten. Hij geeft leiding aan team Customer Onboarding en team Customer Success. Zijn team streeft ernaar iedere klant dezelfde speciale beleving mee te geven als zij met ons platform doen bij medewerkers. Daarnaast staat Sweder in nauw contact met partners in de Benelux, maar ook in Europa, het Midden-Oosten en Azië. We hebben daarnaast ieder kwartaal een ‘Onboarding Lab’ waarin het team bij elkaar komt en de onboarding game, een van onze USP’s, iedere keer weer verbeterd. Oh, en Sweder is groot fan van een vakantie op de waddeneilanden. Vraag maar eens hoe vaak hij daar al geweest is!

Sweder is al sinds januari 2015 bij de club. Hij woont en werkt in Amsterdam, dat kan ook niet anders als je het leukste aan Nederland onze hoofdstad vindt. Sweder werkt samen met zijn team, onze Onboarding Consultants en Customer Success Managers, aan het blij maken en tevreden houden van klanten. Een goede klantonboarding is hierin key. Bij Appical heeft hij ‘never a dull moment’ en zijn eigen onboarding experience begon bij Pllek, de hotspot van Amsterdam-Noord.  

Typisch Sweder

Als je aan Sweder vraagt hoe zijn week eruit ziet, zegt hij: dynamisch en geen dag is hetzelfde. Dat ligt ook aan zijn rol, het snelle schakelen en de verschillende klantvragen.

Wie alles wil weten over wonen en werken in Amsterdam en dan specifiek in Noord is dus bij Sweder aan het juiste adres. Stiekem heeft hij wel een Rotterdamse Feyenoord mentaliteit: niet lullen, maar poetsen! Bij vrienden staat hij bekend als de ‘laidback tall guy’ en binnen Appical weten we dat Sweder verschillende petjes kan dragen. Zijn lievelingsfilm is ‘The Big Lebowski’ , qua sport doet hij het liefst aan cricket en op vakantie gaat hij het liefst naar het strand om te surfen. Op Netflix kijkt hij ‘Il Cacciatore’ en zijn held is Boyan Slat. En oke, als hij een collega als held mag kiezen, Christophe natuurlijk… Ook een leuk weetje: hij kan niet leven zonder Samuraisaus (op zijn tosti’s) en zijn familie.

Dilemma’s

#1 op zijn bucketlist is het bouwen van een eigen huis, maar tegelijkertijd is dit ook zijn grootste uitdaging. Verder is Sweder vaak druk bezig met zijn tuin en is het bijhouden hiervan een hele klus. Met die olifant die hij niet mag verkopen of weggeven, weet hij dan ook wel raad… Hij zou het dier in de tuin zetten, zodat hij het gras niet meer hoeft te maaien!

Benyamin Steenstra Toussaint

Customer Success Manager

Benyamin Steenstra Toussaint

Customer Success Manager

Erdem Dulkadir

Product Owner

Erdem Dulkadir

Product Owner

Kelly van den Munckhof

Onboarding Consultant

Kelly van den Munckhof

Onboarding Consultant

 

 

Roy Terenstra

CPO

Roy Terenstra

CPO

Roy is mede-oprichter van Appical en is vanaf dag 1 betrokken bij ons product, wat hem een echte specialist maakt. Na zijn studie International Business & Management aan de universiteit van Groningen en diverse functies te hebben bekleed, is Roy zich voor de volle 100% op Appical gaan focussen. Roy zorgt ervoor dat het product continue aansluit op de vraag in de markt en werkt nauw samen met het development team. Zijn doel is om van Appical een employee retention platform te maken. Welke vraag over het platform je ook hebt, ask Roy!

Typisch Roy
‘Decide, commit en succeed’ staan voor Roy bij Appical centraal. #1 op zijn bucket list is een roadtrip met een sportauto, verder heeft Roy een voorliefde voor Cub en ook kan hij uren naar Formule1 kijken.

Reis naar kantoor
We vroegen Roy wat hij voor het laatst had opgezocht op Google. Zijn antwoord: de weersverwachtingen. Dat kan ook niet anders als je droog over wil komen met de motor.

Victor Romijn

Onboarding Consultant

Victor Romijn

Onboarding Consultant

Victor staat voor snelheid, geen stress en agile werken. Hij woont in Haarlem en komt oorspronkelijk uit het mooie Kockengen. Binnen Appical is hij verantwoordelijk voor het implementatieproces bij onze klanten en de kick-off & storyboard sessies. Het leukste aan zijn eigen onboarding vond hij onze app: de gifs en video’s die de cultuur goed weergeven. Naast zijn job bij ons is Victor ook vaak op pad met het organiseren van pub quizzen. Het is bijna zijn tweede business geworden.

Typisch Victor

Het leukste aan Nederland? Dat zijn de stroopwafels en drop! Hij heeft ze ook op zijn bureau liggen. Appical staat volgens Victor voor jong, groei en tech. Vrienden kunnen hem alles vragen over Trivia weetjes, dat kan ook niet anders als je vaak een pub quiz organiseert. Zijn lievelingsfilm is 2012. Die film heeft alles in zich aan drama: een wetenschapper, een Amerikaanse president, een gebroken familie, special effects en een echte ‘bad guy’. Victor gaat het liefst op vakantie naar Noorwegen vanwege de mooie natuur. Sport? Dat moet ultimate frisbee zijn! Op Netflix volgt hij The Rain en zijn held is Andrew W.K. Hij kan niet leven zonder zijn vrouw, kinderen, vrienden en zijn telefoon.

Wat veel mensen niet weten is dat hij op de middelbare school een echte nerd was. #1 op zijn bucket list is het maken van een privé vlucht op iemand anders’ kosten voor hij 40 wordt.. Zijn lievelingsdier is een meerkat en de beste uitvinding ooit het internet! Zijn motto? ‘Nobody does it for you’.     

Dilemma’s

Wanneer we bij het olifant dilemma belanden zegt Victor: feed it! Nou Victor, dat lijkt ons een goed idee. Maar dan wel iets voor een olifant en niet de lekkere snacks uit Nederland zoals die stroopwafels en die dropjes…

Jytte Weeda

Operations & Office Manager

Jytte Weeda

Operations & Office Manager

Milo Baars

Product Specialist

Milo Baars

Product Specialist

Milo, alias DJ Milo, is Product Specialist bij Appical. Sinds april 2017 is Milo een perfecte ‘cultural fit’ en hij runt samen met collega’s Erdem en Michal team Product. Alle klantvragen worden zorgvuldig beantwoord en ook het geven van onze ‘user management’ trainingen doet Milo voor zowel Nederlandse als internationale klanten. Hij heeft een achtergrond in Media, Informatie en Communicatie en weet dit met zijn interesse voor tech & gadgets goed te combineren. Milo is een groot fan van muziek. Vraag hem maar eens wat hij luistert op de radio tussen 10 en 1 uur..  

Typisch Milo

Milo woont in Amsterdam. Onze stad vindt hij het leukste aan Nederland. Zijn roots liggen deels in Nederland en deels in Suriname. Muziek is de grootste passie in zijn leven en je kunt hem dan ook alles vragen over de ‘Appical Spotify playlist’ en ons eigen platform. Milo zegt altijd tegen zijn klanten ‘you can count on me like one two three’. Appical staat volgens hem voor fun, jong en ondernemend. Als Product Specialist vond hij het daarom geweldig om ingewerkt te worden met ons eigen product. Er is geen betere manier dan deze om om de dynamiek, cultuur en werkwijze te leren kennen. Zijn vrienden noemen hem Mr. Nice Guy en zijn favoriete film is Moonrise Kingdom. Hij gaat graag op vakantie naar Brazilië. Coconut Water en moksi zijn niet weg te denken van het menu. Op Netflix kijkt hij momenteel Unsolved: tupac & biggie. Een leven zonder muziek kan hij zich zoals je nu wel begrijpt niet voorstellen en in zijn vrije tijd gaat hij daarom graag naar festivals en concerten. Vergeet Milo zijn #1 op de bucket list niet… dat is namelijk verhuizen naar Brazilië en een leven op en rondom het strand.    

Dilemma’s

Milo is niet zo goed in nee zeggen. Zijn motto? Try to live your live with at least headaches as possible. Het olifant dilemma: hij zou het dier redden en het naar een veilige plek brengen.

Timo Ket

Onboarding Specialist

Timo Ket

Onboarding Specialist

Joost de Brouwer

Sales Manager

Joost de Brouwer

Sales Manager

Joost is onderdeel van ons sales team. Joost heeft management & marketing gestudeerd, maar wist al snel dat hij de sales in wilde. Joost werkt sinds 2016 bij Appical en reist vanuit zijn woonplaats Breda het hele land door. Je kunt bij hem terecht voor HR-vraagstukken, vragen over het platform en in het bijzonder onboardinguitdagingen. Joost heeft zich onder andere gespecialiseerd in overheden, gemeenten en zorginstellingen. Maar ook in de commerciële wereld heeft hij voldoende referenties. Hij vindt Appical een ‘amazing place to work’ en brengt dit gedachtegoed ook naar onze klanten.

Typisch Joost

‘Doe de dingen in het leven waar je gelukkig van wordt’ is Joost zijn persoonlijke motto.

Building heroes
Joost heeft het vaak over bouwen. Bouwen aan het product, bouwen aan de relatie met (potentiële) collega’s en bouwen aan de toekomst. Joost is zelf ook een ‘bouwer’. In het team maar ook privé, zo zijn familie en vriendschappen heel belangrijk voor hem. Tot snel!

Christophe Wallecan

Brand Manager

Christophe Wallecan

Brand Manager

Youri Ruppert

Onboarding Specialist

Youri Ruppert

Onboarding Specialist

Peter Straatsma

Head of Sales

Peter Straatsma

Head of Sales

Michal Mordechay

Product Specialist

Michal Mordechay

Product Specialist

Michal is Product Specialist bij Appical en is verliefd op de stad Amsterdam. Oorspronkelijk komt ze uit Israël, maar ze reist de hele wereld over. Een internationale werkomgeving staat daarom op haar lijf geschreven. Ze is resultaat gedreven, altijd in voor een (serieuze) grap en noemt zichzelf Instagram expert. Het leukste aan Nederland vindt ze fietsen en de veelvoud aan verschillende kazen. Werken bij een nieuwe werkgever is voor haar meer dan ‘just a place to work’ en de technische aspecten, het gaat over een gedeelde waarden, culture vibe en de manier van communiceren.  

Typisch Michal

Ze houdt van muziek, goede koffie en ze geeft je graag tips over de beste restaurantjes uit de omgeving. Zeg je Michal, dan zeg en zie je emojis. Volgens haar is het een onderdeel van onze moderne communicatie. Michal is energiek en staat bij haar vrienden bekend als degene die het dessert meebrengt. Haar favoriete film is Princess Bride en haar vakantiebestemming Hawaii, om precies te zijn Honolulu. Vraag haar eens naar de ‘Honolulu story’. Drinks & bites zijn voor Michal gelijk aan pizza, patat, campari en koffie. Momenteel kijkt ze op Netflix Wild Wild Country en Mad Men Reruns. Haar grootste held is haar vader en ze kan niet leven zonder muziek, de zon en het strand. #1 op haar bucket list is een surfprof worden en haar lievelingsdier is een haai. Gaan die twee wel samen? Verdere hobby’s zijn stedentrips boeken, het laatste wat Michal gegoogled heeft, is dan ook: cheap flights to Madrid!

Haar persoonlijke motto: Want it? Go get it!  

Dilemma’s

Haar grootste uitdaging was toen ze net gestart was bij Appical en ze alle namen bij de juiste gezichten moest onthouden. Ook het verhuizen in haar eentje naar een nieuw land was een grote uitdaging. Het olifanten dilemma.. Michal zou het dier voorstellen aan haar drie jaar oude nichtje, wat hoogstwaarschijnlijk het begin is van een mooi nieuwe vriendschap.

Elaine Fleur

Content Marketeer

Elaine Fleur

Content Marketeer

Elaine startte haar journey bij Appical als content creator en is sinds het begin van 2018 een van onze Onboarding Consultants! Wanneer klanten willen starten met de pre- & onboarding app is Elaine er voor een kick-off op locatie om onze onboarding game te spelen. Als resultaat wordt er een blauwdruk van de app klaargezet om vervolgens aan de slag te gaan met het storyboard. Elaine ademt content, je kunt haar wakker maken voor een ‘roadtrip to an unknown destination’ en staat op kantoor ook wel bekend om haar bakkunsten, brownie a la Elaine!

Typisch Elaine

Creatief, nieuwsgierig en a little bit geeky passen bij haar job. Sinds Elaine haar studies scenarioschrijven en Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam heeft afgerond bestaat haar leven voor een groot deel uit storytelling en content creatie. Ze vindt het geweldig om een verhaallijn te starten, diverse content vormen te gebruiken met als doel een boodschap over te brengen. Films, tv kijken en reizen doet ze vaak in haar vrije tijd. Haar lievelingsfilm, of eigenlijk reeks, is de Lord of the Rings trilogie.

Exciting scale-up conquering the world

We want to be the Spotify in the HR tech industry

Wide range of international and cool customers

Building something from the ground up

Join our team!

Are you inspired to change the world of onboarding? New talent is always welcome. View our vacancies right here.