Een mooiere candidate journey met de onboarding app

Wortell gelooft in de voorsprong van technologie-gedreven organisaties. “Wij helpen organisaties voorop te lopen door de slimme inzet van Microsoft technologie zodat zij de (nieuwe) consument en medewerkers kunnen blijven bedienen. We begeleiden organisaties graag door het hele proces: van advies, implementatie, wegwijs maken van de eindgebruikers (adoptie) tot en met zorgeloos beheer." Dit doet Wortell vol passie met meer dan 200 slimme Wortellers. “Wij zijn een echte familie en allemaal een beetje gek."

Wortell-logo

Hoe Wortell de champagne klaarzet voor nieuwe medewerkers

Elk jaar komen er ongeveer 40 nieuwe Wortellers bij. Deze nieuwe medewerkers worden klaargestoomd voor hun nieuwe baan via de onboarding app van Appical en gaan vervolgens door de ‘wasstraat’, het speciale inwerkprogramma van Wortell. Voor deze manier van inwerken wonnen zij in 2019 de Onboard.Award. Hoe ziet deze award-winnende onboarding experience er precies uit?

 

Een vlotte start

Wortell begeleidt nieuwe medewerkers zo vroeg mogelijk dankzij hun doordachte inwerkbeleving. “Het belangrijkste is dat de nieuwe medewerkers een vlotte start hebben. Daarom informeren wij hen zo goed mogelijk over de organisatie en de reis die zij afleggen bij Wortell. Wij waren op zoek naar een tool die dit voor ons kon waarmaken, en zo kwamen wij uit bij Appical,” vertelt Friso Visser, Employer Branding Marketeer en verantwoordelijk voor de implementatie van Appical bij Wortell.

 

Wanneer start jullie onboarding programma?

“Wij beginnen al met preboarden van onze kandidaten door hen toegang te geven tot de app voor het arbeidsvoorwaardengesprek. Hier staat alle informatie die kandidaten moeten hebben voor het derde gesprek en leuke sfeerbeelden van Wortell.

 

Appical zorgt op deze manier voor meer contactmomenten in de candidate journey van de kandidaat, en automatisch voor meer binding met de organisatie. Voordat de nieuwe medewerkers starten weten zij al wat de afdelingen doen, wie er in hun team zit dankzij de “People Finder” en bij wie zij moeten zijn voor wat.”

 

Wat brengt de app nog meer?

“Door de app hebben onze medewerkers sneller know-how van de organisatie. Zo hoeven ze niet nog een keer de hele organisatie te ontdekken en weten zij waar ze voor wat moeten zijn. Hierdoor merken wij dat de nieuwe Wortellers sneller van start kunnen met hun werkzaamheden.”

Employer Branding Marketeer

Friso Visser

“Appical zorgt voor een nog soepelere start en nog blijere starters. Het leukste compliment wat ik gekregen heb is dat Wortell niet alleen een warm bad geeft aan een nieuwe medewerker, maar ook de champagne klaarzet, schuim erbij gooit en de muziek opzet. En Appical is hier de champagne.”

Het tweede gesprek

Na het tweede gesprek krijgen zij toegang tot de onboarding app, waarmee de kandidaten zich kunnen voorbereiden op de aanbieding en het afronden van de procedure.

Welkom bij de club!

In de app vertelt Wortell je meer over hun verhaal, leer je nieuwe collega’s kennen, waaronder je buddy, en ontvang je praktische informatie rondom je start.

De Wortell-wasstraat

Omdat de kleur van Wortell groen is, word je in je eerste weken ‘groen geverfd’ in de Wortell-wasstraat. In de app lees je hier meer over.

De eerste maand

In de eerste weken leer je via de app onder andere over de (huis)regels, hoe successen worden gevierd en over je tussentijdse evaluatie.

De Wortell-wasstraat

Nieuwe medewerkers worden niet gelijk losgelaten na de eerste werkdag. Naast de digitale onboarding app, vinden er in de eerste weken ook fysieke sessies plaats tijdens de Wortell-wasstraat. In dit interactieve inwerkprogramma worden starters ‘opgepoetst’: ze maken kennis met de Wortell manier van werken. Ook leren ze alvast nieuwe collega’s kennen, waardoor ze gelijk hun netwerk binnen het bedrijf opbouwen.

Daarnaast krijgen alle nieuwe medewerkers in de eerste maand een buddy toegewezen en hebben ze twee tussentijdse evaluaties met HR, bijvoorbeeld met HR Regisseur Marlon.

Bij Wortell staat de mens centraal

Nieuwsgierigheid en behulpzaamheid zijn typische kenmerken van een Worteller. Dit wordt ook na de inwerkperiode gestimuleerd bij medewerkers dankzij performance- en carrière coaches die in dienst zijn bij Wortell om de medewerkers met hun persoonlijke groei en carrière te ondersteunen.

 

Dankzij de onboarding app, de ‘wasstraat’ en begeleiding door een buddy, HR en coaches tijdens de inwerkperiode, zijn nieuwe medewerkers ‘Worteller’ vanaf het moment dat je handtekening onder het contract staat.

wortell-office-1

Wist je dat…

  • In 2019 is Wortell voor de tweede keer verkozen tot ‘Beste Werkgever van het Jaar’ in de categorie IT-dienstverlening.
  • In 2019 won Wortell de Onboard.Award voor ‘Beste Onboardingprogramma’.
  • Wortell geen managers heeft? Zij werken namelijk in zelforganiserende teams.

Benieuwd naar wat Appical voor jou kan betekenen?

Vraag een demo aan

Vorige case

Centric

Volgende case

Royal Schiphol Group