WegwijZ in Zeist - integratie van nieuwkomer met de app!

De recente toename van het aantal nieuwkomers (vluchtelingen met een verblijfsstatus die aan Zeist zijn toegewezen om te huisvesten) én de grotere verantwoordelijkheid die de Gemeente sinds 2014 heeft voor inburgering, gekoppeld aan de bevindingen van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (integratie is mislukt) riepen de vraag op om integratie anders en beter aan te pakken. Er is een groot enthousiasme onder de gebruikers door de toegankelijke en complete manier waarop informatie wordt aangeboden.

gemeente zeist logo

De voordelen

  • De App WegwijZ in Zeist biedt 3-talig alle (gevalideerde) informatie die nieuwkomers de eerste 2-3 jaar nodig hebben.
  • De App leidt direct toe naar contactpersonen binnen de organisaties in Zeist die hen ondersteunen, zoals Sociale Dienst, Vluchtelingenwerk, vrijwilligerswerk of Taalaanbieders.
  • De App maakt zelfredzaamheid groter. Nieuwkomers kunnen hun vragen direct beantwoord zien en hun eigen agenda volgen. Rondom de App laten we hen kennismaken met relevante contactpersonen en hun netwerk vergroten.

Nieuwtjes als informatievoorziening

Niet alleen de hoognodige informatie krijgt een plek in de app, ook actuele nieuwtjes en activiteiten.

Vrijwilligerswerk

Als een betaalde baan nog niet lukt, is de focus op vrijwilligerswerk een eerst stap voor statushouders om onderdeel uit te maken van de maatschappij en dus een apart hoofdstuk waard in de app.

Interactief

Inburgeren in Nederland? Hoe dat precies zit en wat er van je verwacht wordt? In de app vind je een video die je daarbij helpt!

Welkom in Zeist!

Na alle praktische informatie, worden nieuwkomers van harte welkom geheten in de gemeente. Vragen probeert de gemeente daarmee in een zo vroeg mogelijk stadium weg te nemen.

Wegwijz

Adviseur Werklust & Projectmanager

Ina Smittenberg

Recht doen aan het eigen initiatief en de ambities van nieuwkomers. De zelfredzaamheid vergroten van nieuwkomers in Zeist, door hen alle benodigde informatie voor een nieuw en goed leven in Zeist kernachtig en op maat aan te bieden. Dat is waar wij ons voor inzetten en Appical voor gebruiken.”

Facts

  • 0 inwoners
  • 0 % van buitenlandse oorsprong
  • 0 nationaliteiten binnen gemeente

WegwijZ in Zuid 

De gemeente Zeist is een middelgrote gemeente op de Utrechtse Heuvelrug met ongeveer 60.000 inwoners. Veel mensen weten niet dan meer dan 12 procent van de Zeister bevolking een oorsprong in het buitenland heeft en dat er in totaal 45 nationaliteiten binnen de gemeente wonen.

Benieuwd naar wat Appial voor jou kan betekenen?

Vraag Demo aan

Vorige case

CEVA Logistics

Volgende case

SintLucas Creative Community