Nationale Nederlanden geeft medewerkers een sterke start door pre-boarding en onboarding efficiënt en leuk te maken

De financiële dienstverlener is beursgenoteerd en biedt producten en diensten aan op het gebied van levensverzekeringen, schadeverzekeringen en fondsbeheer, evenals bancaire producten en diensten. Nationale Nederlanden helpt mensen en bedrijven om nu en in de toekomst zelf regie te houden over hun leven of bedrijf, ook bij verandering of tegenslag.  

Het bedrijf wilde haar medewerkers persoonlijker, innovatiever, sneller en interactiever inwerken. Appical levert de technologie en helpt bij het ontwikkelen van het traject.

Het pro-actief inspelen op de klantbehoeften is belangrijk voor Nationale Nederlanden, maar deze ook doorvertalen naar een onboardingprogramma waar de medewerker ‘klant’ is van net zo’n groot belang.

Er al eerder in het proces zijn

De uitdaging

Het onboardingprogramma was een kwartaalbijeenkomst en kwam vaak veel te laat voor nieuwe medewerkers, waardoor dit weinig toegevoegde waarde meer had. Wij hadden de wens om medewerkers een warm welkom te geven en op een eenduidige manier te informeren en enthousiasmeren over Nationale Nederlanden. Daarnaast wilde we onze strategie die meer op online dienstverlening lag doortrekken naar het inwerken van onze eigen mensen.

De voordelen van de app

De oplossing

De app zorgt ervoor dat iedereen dezelfde informatie ontvangt voor en na de eerste werkdag op een leuke, interactieve wijze en de verschillende features in het platform houden het programma fris en leuk en zorgen voor genoeg afwisseling in werkvormen. Heel waardevol is het actief om feedback vragen in het platform en voor ons heel belangrijk is dat het op grotere schaal kan worden ingezet. We gaan ook uitzendkrachten onboarden met de app. Kortom: de inhoud kan makkelijk worden aangepast, wat fijn is in een dynamische organisatie en sector.

STERK!

‘Het onboardingprogramma was een kwartaalbijeenkomst en kwam vaak veel te laat voor nieuwe medewerkers, waardoor dit weinig toegevoegde waarde meer had. Wij hadden de wens om medewerkers een warm welkom te geven en op een eenduidige manier te informeren en enthousiasmeren over Nationale Nederlanden. Daarnaast wilde we onze strategie die meer op online dienstverlening lag doortrekken naar het inwerken van onze eigen mensen.’

Sterke koffie

Op de eerste dag of in ieder geval in de eerste week is het voor de nieuwe medewerker vaak tijd voor een kop koffie met nieuwe collega’s. Via de app kun je bijvoorbeeld bekend maken wie de buddy is binnen een team en met welke ‘persons of interest’ je de collega adviseert koffie te drinken.

Welkom bij Nationale Nederlanden

Via het platform kunnen nieuwe medewerkers, maar ook hun managers de voortgang in de app in de gaten houden. Nationale Nederlanden werkt haar vaste en haar flexwerkers in met Appical en zorgt ervoor dat iedereen dezelfde informatie ontvangt voor en na de eerste werkdag op een leuke, interactieve wijze.

Meer dan finance..

In de app is voldoende ruimte om een echt verhaal te vertellen. Waar je als organisatie vandaan komt, wat je belangijk vindt in het gedrag van mensen en waarom je bepaalde doelen sponsort. De verschillende features in het platform houden het programma fris en leuk en zorgen voor genoeg afwisseling in werkvormen. Heel waardevol is het actief om feedback vragen in het platform en voor ons heel belangrijk is dat het op grotere schaal kan worden ingezet.

Nationale Nederlanden creëerde een onboarding-platform met Appical om nieuwe medewerkers een goede start te geven.

Learning & Development Adviseur bij Nationale Nederlanden

Geert Wernaart

“Het zorgt er voor dat nieuwe collega’s sterk van start gaan: goed voorbereid en met een frisse blik.”

Nationale Nederlanden

De financiële dienstverlener is beursgenoteerd en biedt producten en diensten aan op het gebied van levensverzekeringen, schadeverzekeringen en fondsbeheer, evenals bancaire producten en diensten. Nationale Nederlanden helpt mensen en bedrijven om nu en in de toekomst zelf regie te houden over hun leven of bedrijf, ook bij verandering of tegenslag.

 

Benieuwd wat Appical voor jou kan betekenen?

Vraag Demo aan

Vorige case

Baker Tilly

Volgende case

Medisch Spectrum Twente