Een eerste indruk maak je maar 1 keer!

Medisch Spectrum Twente (het leerhuis van MST) in 2015 met Appical de MST-tour hebben ontwikkeld, waarbij ca 4000 MST-medewerkers en zorgprofessionals zijn rondgeleid door de nieuwe locatie van MST. Sindsdien is de tour een vast onderdeel van de introductiedag!   Een nieuw ziekenhuis betekende een nieuw onboardingprogramma waarbij de nieuwe medewerker actief en enthousiast alles kan delen met collega’s. Op de eerste dag krijgen nieuwe medewerkers een informatiemarkt (Meet the Experts) en meerdere scholingen aangeboden waarna ze snel aan de slag kunnen. Wie er worden ingewerkt met de app? Iedereen! Van logistiek medewerker tot neuroloog.

Medisch Spectrum Twente logo

De voordelen

  • Van versnipperde informatiebronnen naar een platform met alle informatie speciaal gericht op de nieuwe medewerker.
  • Informatie 24/7 en overal beschikbaar.
  • Niet alleen zenden, maar ook feedback ontvangen!
  • Medewerkers voelen zich direct welkom en betrokken bij de organisatie. De app zorgt voor herkenning, algemene informatie over MST wordt twee weken vóór de introductie al beschikbaar gesteld. Door de content te visualiseren kunnen medewerkers zich een beeld van de organisatie vormen.

De tour door het gebouw van MST

Met de opening van het nieuwe gebouw, liet MST haar medewerkers op een interactieve manier kennis maken met de nieuwe omgeving. Deze tour zit ook in de app voor nieuwe medewerkers.

Aandacht voor specialisten

MST heeft ervoor gekozen diverse functies extra aandacht te geven in de app. Iedereen krijgt hetzelfde organisatieverhaal te lezen, maar er is ook ruimte voor onboarding per afdeling.

Check!

In de app vindt de medewerker een checklist, zodat hij/zij voorbereid op de eerste werkdag komt.

Onderwijskundige / projectleider

Annelot Adolfsen

‘De onboarding app biedt MST de mogelijkheid iedere nieuwe medewerker informatie op maat aan te bieden die hij/zij nodig heeft om succesvol te kunnen starten.’

Het doel voor 2018-2019 is om de content in de app nog meer te visualiseren, dus nog meer video!

Facts

  • 0 Inwoners in zorggebied
  • 0 Medewerkers
  • 0 Medisch specialisten
  • 0 Hoogleraren

Medisch Spectrum Twente

MST is een topklinisch ziekenhuis in Twente met een compleet zorgaanbod van basiszorg, topklinische zorg en in een aantal vakgebieden op academische niveau. MST is een opleidingscentrum voor toekomstige (para) medici en verpleegkundigen en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. MST is een regionaal traumacentrum en biedt eerste opvang bij ernstige ongevallen of rampen in het regionale grensgebied. MST is een van de zeven Santeon ziekenhuizen die nauw samenwerken om de zorg te verbeteren door van elkaar te leren.

Benieuwd wat Appical voor jou kan betekenen?

VRAAG DEMO AAN

Vorige case

Nationale Nederlanden

Volgende case

Holland Casino