Het is van belang dat medewerkers op de juiste plek starten en plezier beleven in hun werk

Met ruim 4700 medewerkers maakt dat MediaMarkt de nr.1 retailer in elektronica. Door middel van beleving, advies, assortiment en gemak willen zij de klant centraal stellen en deze een totaal oplossing bieden. Om in deze behoefte te voorzien is het van onschatbare waarde om medewerkers ook de benodigde kennis mee te geven bij hun start.

MediaMarkt NL logo rood

De Denk Rood onboardingdag

Tegenwoordig is er de onboardingsapp en hebben we ook een ‘Denk Rood onboardingsdag’ op de holding waar dieper wordt ingegaan op de cultuur en de kernwaarden van MediaMarkt. Maar nog steeds zijn we bezig met dit proces te verbeteren en efficiënter te maken.

Voor iedereen!

Daar waar we de app uitrollen doen we dit voor alle nieuwe medewerkers ongeacht de leeftijd. Ook dan zie je dat “ouderen” dit snel en makkelijk oppakken.

Feedback

De feedback van de medewerkers die het programma hebben gevolgd was vooral positief. Daarnaast kregen we een aantal zeer bruikbare tips om het programma en interne zaken nog verder te verbeteren. De weg naar tweerichtingsverkeer is hiermee echt begonnen!

MediaMarkt

The Best Place To Work. Dat wil MediaMarkt graag laten zien en dat doen ze al binnen het onboardingprogramma. Een nieuwe medewerker leert stap voor stap het ‘wat, waarom, wie, wanneer en hoe’ van MediaMarkt kennen. Daarnaast wordt direct het verwachtingsmanagement scherpgesteld.

Getting Fit

Wanneer je veel nieuwe collega’s inwerkt binnen een bepaalde functie is het verstandig je content regelmatig te updaten en te kijken of het nieuwe collega’s nog aanspreekt. Hoe kan je dit beter doen door direct feedback te vragen in de app?

Welkom aan boord

Naast onboarding op bedrijfsniveau willen nieuwe collega’s ook graag weten in welk team zij komen te werken en hoe de afdeling eruit ziet. Denk hier bijvoorbeeld aan een teamfoto of een video van een directe collega die de nieuwe medewerker welkom heet.

Retailer met veel vestigingen

In de app maakt de nieuwe medewerker op een interactieve manier kennis met de locatie in Rotterdam. Met ‘contextual tagging’ kan MediaMarkt precies aangeven welke medewerker toegang dient te krijgen tot welke informatie.

‘We hebben veel jonge medewerkers en die zijn gewend om alles met hun telefoon te doen. Het overgrote deel van de medewerkers reageerden dan ook erg positief op de MediaMarkt app.’

Manager Learning & Development

Ton Witte

‘We hebben veel jonge medewerkers uit de Y generatie en die zijn gewend om alles met hun telefoon te doen. Toen we overgingen naar een digitaal inwerkplatform was dit dan ook niet moeilijk om over de bühne te krijgen! Het overgrote deel van de medewerkers reageerden dan ook erg positief op de app.’

MediaMarkt

Wie kent MediaMarkt niet? Het bedrijf is van oorsprong Duits en heeft 49 vestigingen in Nederland. Consumenten vinden er alles op het gebied van consumentenelektronica onder een dak. Mocht er in de winkel iets niet op voorraad zijn kan het altijd snel besteld worden via de webshop.

Wist je dat MediaMarkt inmiddels actief is in 15 landen? In Nederland hebben ze 49 vestigingen en een online winkel. Daarnaast is MediaMarkt ook actief in België, Luxemburg, Oostenrijk, Griekenland, Italië, Turkije, Zwitserland, Rusland, Duitsland, Portugal, Spanje, Hongarije, Zweden en Polen.

Benieuwd wat Appical voor jou kan betekenen?

VRAAG DEMO AAN

Vorige case

Pepsico

Volgende case

JVH gaming & entertainment