Het enthousiasme verdubbelen met onze pre- & onboarding app

De HR afdeling zocht een middel om het ‘gat’ tussen het ondertekenen van de arbeidsovereenkomst en de eerste werkdag voor nieuwe medewerkers zo klein mogelijk te maken. Hoe houd je nieuwe medewerkers in deze periode net zo enthousiast als bij hun sollicitatie? DPG Media doet dat onder andere met Appical en een interactieve introductiedag.

dpgmedia-logo

De voordelen

  • Engagement medewerkers naar een hoger niveau.
  • Medewerkers leren het bedrijf, de producten en merken goed kennen.
  • Nieuwe collega’s voelen zich welkom en beginnen enthousiast aan hun loopbaan.
  • De app is het eerste zetje in de goede richting. Ze beginnen goed voorbereid aan de onboarding op hun eigen afdeling.

De app

‘Even kennismaken’ en ‘passie voor media’ zijn twee hoofdstukken die de basis vormen van de pre- & onboarding app van DPG Media. Wil je hier meer over weten? Check de video!

Kranten! Radio & video?

Ja, DPG Media is groter dan je denkt… Naast een uitgever van nationale, regionale én lokale nieuwsmerken, magazines en websites is ze ook actief op de radio. In de app krijg je hier meer informatie over!

Rondleiding door de drukkerij

Tijdens de eerste werkdag krijgt iedere nieuwe medewerker een rondleiding door de beroemde DPG Media drukkerij. Hier zie je direct resultaat van het dagelijkse werk van honderden medewerkers.

De campus

Wanneer recruitment haar werk heeft gedaan, maakt HR onder andere gebruik van de pre- & onboarding app om mensen te blijven triggeren. In de app wordt ook aandacht besteed aan learning & development van medewerkers.

Medewerker aan het woord

Medewerker aan de Jacob Bontiusplaats, Amsterdam.

 

‘Als Adviseur Opleiding & Ontwikkeling heb ik bij indiensttreding zelf ook de onboarding app gebruikt. Als je ergens nieuw begint, heb je een bepaalde spanning. De onboarding app neemt die spanning voor een groot deel weg. Zo kwam ik er via de app achter dat op de locatie waar ik werk een restaurant is – toch handig om te weten als je twijfelt om een broodtrommel mee te nemen! Met de quotes van mijn nieuwe collega’s in de app werd regelrecht inzicht in de dagelijkse werkpraktijk geboden. DPG Media heeft leren & ontwikkelen hoog in het vaandel staan en dat maakt mijn werk zo tof.’

 

‘Mijn eigen slechtste onboarding ervaring ooit was bij een bouwmarkt waar ik op mijn vijftiende begon als zaterdagkracht. Na tien minuten uitleg werd ik de winkel in geschopt om klanten te helpen. Ik moest constant mijn collega’s om hulp vragen. Ik houd er wel van om meteen vol aan de slag te gaan, maar iets meer uitleg was hier wel gewenst.. Onboardingprogramma’s zijn in dat opzicht eigenlijk noodzakelijk in het creëren van brand ambassadors.’

Interne Communicatie Manager

Birthe Verbruggen

‘Ik verzorg de introductiedag voor nieuwe medewerkers, dag 1 van hun start. Werken met Appical zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers op deze dag niet helemaal blanco binnenkomen, ze hebben al in een eerder stadium uitgebreid kennis gemaakt met DPG Media.’

Het doel voor 2018-2019 is om onze app nog functiespecifieker te maken!

Bekijk de video!

  • 0 Medewerkers
  • 0 Nieuwe medewerkers per jaar
  • 0 Miljoen dagelijks bereik
werken bij de Persgroep - agile

DPG Media

DPG Media is een toonaangevende uitgever van nationale, regionale én lokale nieuwsmerken, magazines, websites en is actief op radio. Het diverse portfolio van DPG Media omvat de nieuwsmerken AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool, Tubantia, De Gelderlander, BN DeStem, de Stentor, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en PZC. Daarnaast is DPG Media eigenaar van de radiozender Qmusic, zakelijk platform De Ondernemer, online video MyChannels en diverse websites zoals Autotrack, Intermediair, Nationale Vacaturebank, Reclamefolder, Sportnieuws en Tweakers. DPG Media is tevens uitgever van 143 huis-aan-huiskranten en het lokale platform indebuurt.nl. De nieuwsmerken van DPG Media realiseren dagelijks een bereik van 11,6 miljoen contacten. DPG Media: de best bekeken media van Nederland!

Benieuwd naar wat Appical voor jou kan betekenen?

VRAAG DEMO AAN

Vorige case

Holland Casino

Volgende case

Centric