Met de app voelen nieuwe medewerkers zich vanaf het begin al Caesariaan!

Caesar Experts geeft nieuwe medewerkers binnen de IT een goede start door pre-boarding en onboarding interactief te maken. New hires kennen de cultuur, ongeschreven regels en collega's van verschillende afdelingen al voordat zij op hun eerste dag beginnen.

Caesar Experts logo

Waarom een pre- & onboarding app?

In de eerste weken kwamen er veel vragen van nieuwe medewerkers, ook na een volledige introductiedag op kantoor. Dat is logisch, aangezien je veel informatie krijgt in één dag.

Medewerkers hebben nu alle relevante en actuele informatie op één plek staan als inwerkprogramma en naslagwerk. Daarnaast blijft de informatie een jaar lang beschikbaar in de app, zo kun je als nieuwe Caesariaan altijd alles terugzoeken.

Voordelen van de app

Vanuit Caesar hadden we de wens om nieuwe medewerkers te betrekken bij het geven van feedback, stimuleren van innovatieve ideeën en vanaf moment één samenwerken als ambassadeur. We willen de Caesar Cultuur overbrengen, de medewerker en expertisemanager ontlasten bij het ophalen van relevante informatie om op gang te komen en er was een logische overloop nodig van recruitment naar HR naar leidinggevende.

We hebben nu inzicht in de feedback en opstartfase van de nieuwe medewerker. Hierdoor is tijdig bijsturing mogelijk. Informatie in de app is laagdrempelig, spreekt aan en is informeel. Het lijkt ons in de toekomst ook een handig naslagwerk voor huidige collega’s. Door de app krijgt de medewerker direct de feeling van Caesar mee. Hij/zij wordt gestimuleerd alvast online te linken met collega’s, zichzelf voor te stellen, wordt meegenomen in onze dienstverlening, events en normen en waarden.

Kennismaken

Gemiddeld starten er bij Caesar Experts 35 nieuwe medewerkers per jaar. Of dit nu senior professionals of young professionals zijn, zij verdienen allen een goede onboarding. Caesar start dan ook met de vraag wat de nieuwe medewerker verwacht.

Markt & diensten

Bij een IT bedrijf worden beslissingen gemaakt op basis van data. Dit is de insteek hoe zij de markt benaderen en hun dienstverlening hierop aanpassen. Er volgen daarna een aantal mooie voorbeelden van projecten bij klanten waar data centraal staat.

Onze kracht

Technologische kennis is de kracht van het bedrijf. Niet alleen leveren, maar samen iets opzetten. Caesar besteedt daarom ook aandacht aan de diverse business units en hoe deze optimaal met elkaar samenwerken.

Klanten

Een andere module in de pre- & onboarding app van Caesar is: onze klanten. Bij detachering heb je te maken met diverse werklocaties, maar als bedrijf wil je toch een consistente onboarding en medewerkers laten zien bij welke klanten zij terecht kunnen komen.

Fun facts! Meer in de video!

  • 35 nieuwe collega’s per jaar.
  • Diverse werklocaties, met Appical toch een consistente onboarding ervaring.
  • 1 app waarin HR & recruitment gemakkelijk content kan aanpassen.

Corporate IT Recruiter

Wendy van Wijngaarden

‘Wendy is ervan overtuigd dat de candidate experience altijd op nummer een komt! Dit is ook de reden dat de app zo goed bij haar en het HR proces past. Ook na het recruitmentproces wil ze er zeker van zijn dat medewerkers een goede start hebben binnen Caesar.’

Caesar Experts

Caesar Experts is een waardengedreven IT-bedrijf uit Utrecht en onderdeel van de Caesar Groep met in totaal zo’n 250 medewerkers. Zij biedt verschillende vormen van dienstverlening, waaronder detachering, technologische consultancy, software development en beheer. Bij Caesar staat persoonlijke ontwikkeling en innovatie centraal om uiteindelijk 100 jaar te worden en het predicaat koninklijk te krijgen. Hiervoor is onder andere een goede onboarding van uiterst belang.

Caesar beschikt over uitgebreide technologische kennis op het gebied van Microsoft, Oracle, Java en Progress en sluit aan bij marktthema’s als Business Intelligence, Internet of Things, Cloud, Marketing Automation, Software as a Service, mobile development en enterprise content management. Collega’s zijn het belangrijkste kapitaal van Caesar en daarom investeert zij graag in haar technologiehelden.

Wat kan Appical voor jou betekenen?

VRAAG DEMO AAN

Vorige case

ZEISS

Volgende case

Delta Lloyd