Een jaar en een paar maanden geleden trad ik in dienst bij Appical. Aan ieder moment komt een einde, laat het daarom ook een goed einde zijn voor beide partijen. En dat is het! In deze blog geef ik je een kijkje in de keuken hoe het is om te werken binnen een internationale scale-up, wat je van elkaar leert en ook hoe je dit meeneemt in je verdere carriere.

Momenten van impact

Waar veel organisaties de focus leggen op recruitment en onboarding, is het zeker ook geen overbodige luxe learning & development en offboarding op de rit te hebben. Ik schreef al eens eerder de blog Maak ook van offboarding een impact moment! waarin onder andere naar voren komt welke 6 redenen de focus op offboarding zo belangrijk maken.

Open communicatie is hierin key, want wie weet tref je elkaar in de toekomst weer (al dan niet in een vergelijkbare setting). Nieuwsgierig wat ik schreef over mijn pre- & onboardingperiode? Je leest het in Mijn eerste week bij onboarding expert Appical.

Geen vaarwel, slecht een tot ziens!

Binnen Appical hebben medewerkers zelf er een traditie van gemaakt op bij onboarding, verjaardag, succesviering of offboarding iets met elkaar te delen. Of dit nu een video is, een cadeautje of handgeschreven kaartjes voor alle collega’s. (ja, tot een aantal van 50 medewerkers is dat nog te overzien 😉 En het is een cirkel die mooi rond is als je tijdens je inwerkperiode welkom geheten wordt met de zogenoemde ‘compliment cards’.  

Binnen Appical heb ik mijn eigen Employee Journey een mooi vervolg mogen geven. Zo heb ik veel content mogen schrijven, betrokken geweest bij gave campagnes, een werken bij site kunnen opzetten, op pad geweest voor case studies, een webinar gegeven over Employer Branding en als klap op de vuurpijl meegewerkt aan het event Onboard.Amsterdam.  

Voor wie binnen zijn/haar organisatie aan de slag gaat met onboarding, je bent bij de collega’s die ik met een klein beetje pijn in het hart ga achterlaten aan het goede adres!