Waar Appical bekend staat als HR disrupter en met haar onboarding app het doel heeft iedere nieuwe medewerker ‘From Talent to Hero’ te krijgen, zijn jullie vast benieuwd hoe een nieuwe medewerker bij Appical dit zelf ervaart? Daar ga je nu achter komen! Stap in de trein, ik neem je in deze blog mee in mijn eerste werkweek bij de onboarding expert.

Even voorstellen.. Ik ben Malique Steenbrink, het nieuwe jaar goed begonnen met een nieuwe job bij Appical op de marketingafdeling. Wat ik ga doen? Mijn functietitel luidt Employer Branding Specialist. Ik ga me voornamelijk bezig houden met de employee experience van Appical en het vertellen van het ‘Appical verhaal’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan content creatie voor toekomstige medewerkers & klanten. Verder ga ik meedraaien op toffe onboarding projecten. Appical en ik delen dezelfde visie als het gaat om de employee experience, de organisaties die employee centric zijn hebben de toekomst. Het belooft ook voor mij persoonlijk een mooie journey te worden!

Waar mijn reis begon

Appical is voor mij niet helemaal nieuw. Ik kende Appical al ongeveer een jaar. Ik heb eerst gewerkt bij een van haar klanten waar de app wordt ingezet voor pre- & onboarding van voornamelijk IT professionals. Ook was Onboard.Amsterdam, het eerste onafhankelijke onboarding event in Amsterdam, een enorm leuke ervaring. Op het moment dat het voor mij tijd was voor een nieuwe uitdaging zag ik dat Appical nieuwe collega’s zocht en heb ik een coffee date gehad in the Amsterdam office. De klik was al snel duidelijk, het was bijna 2018 en mijn eigen journey begon met een uitnodiging voor het kerstdiner! Voor mij een leuke en informele manier om kennis te maken met alle collega’s. De roadmap voor 2018-2020 werd gepresenteerd door Gerrit Brouwer, er was een heerlijk diner en er was een pubquiz. Ik voelde mij direct thuis en ging dan ook naar huis met het gevoel van ‘Let’s get this party started’. Vanaf het nieuwe jaar maak ik dus onderdeel uit van dit te gekke bedrijf!

Hieronder zie je ons APPIC team. Zelf sta ik hier nog niet op, maar binnenkort vind je op onze website een overzicht van al onze helden, zodat je iedereen wat beter kunt leren kennen.

Appical teamfoto

Mijn onboarding

Natuurlijk kreeg ik ook toegang tot de eigen onboarding app van Appical. Een leuke afwisseling van content: jezelf voorstellen, een kijkje in de markt, persoonlijke video’s van collega’s, de visie, een paar tips voor de eerste werkdag en de mogelijkheid tot het geven van feedback. Om je hier een beeld van te geven, heb ik wat voorbeelden bijgevoegd. In de eerste maand zal ik ook met een collega meegaan naar een nieuwe klant en best practices ophalen.

De eerste week was fun! De eerste week veel collega’s gesproken over de mooie uitdagingen en projecten voor aankomende tijd, de prio’s bepaald wat betreft mijn Employer Branding activiteiten en de sfeer die ik tijdens het kerstdiner heb kunnen proeven ook tijdens mijn eerste week kunnen ervaren. De ‘work hard, play hard’ cultuur is hier ook echt aanwezig! Iedereen neemt de tijd voor een goed gesprek met een kop koffie en het team werkt superhard om de nieuwe features door te voeren en het platform uit te breiden van onboarding platform tot employee retention platform. Happy employees en happy customers staan centraal. De ‘office dog’ Jackson en de lekkere lunch iedere dag maken het helemaal af.

onboarding appical

Kijkje in de toekomst

De aankomende weken gaan we mijn persoonlijke journey verder uitstippelen. Ga ik wegwijs worden in alle tooling en ga ik het platform van binnen en buiten leren kennen en nog meer mensen ontmoeten! De missie van Appical staat in ieder geval als een huis. ‘It is our mission to help employers in retaining the best talent, getting employees successful in their jobs and create ambassadors’. Pre-hiring, pre-boarding, onboarding en offboarding op een platform!

Dit betekent voor mij persoonlijk ‘Telling stories from the heart by giving people the journey in which they can identify their future’. Aankomende tijd kun je meer blogs verwachten vanuit het hart van de organisatie, over events, de nieuwste HR-trends en onze dienstverlening met focus op employee retention.

Wil jij een keer met mij sparren over Employer Branding of wil je meer weten over Appical? Ik kijk uit naar je reactie.

Happy hiring & onboarding allemaal!