Van overheid tot de industrie en advocatenkantoren tot het onderwijs – vrijwel geen enkele sector ontkomt aan een transformatie van de werkomgeving. Tot 2035 zijn de oudste werkende generaties de grootste en de jongste de kleinste, maar hierna volgt er een ommekeer. Millennials hebben een frisse blik en houden niet van verouderde bedrijfsculturen. Waarom en wat je er als organisatie aan kunt doen? Ontdek nu wat jij kunt doen om deze sterke cultuur te creëren.

Millennial onderzoek

Over hoe om te gaan met de millennial doelgroep wordt veel gezegd en geschreven. Maar concreet, valide onderzoek ontbrak tot voor kort. Wij willen werkgevers helpen om abstracte millennial-wensen als ‘autonomie’ en ‘vrijheid’ of ‘betekenisvol werk’ te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Een initiatief van Appical, Careerwise, generatie- en millennial-experts Aart Bontekoning, Jasper Scholten en Bart Hessing.

Vorig jaar schreven we het whitepaper ‘De millennial mythe ontrafeld’. Op korte termijn publiceren wij een vervolg op deze whitepaper met concrete voorbeelden vanuit millennials zelf.    

64% van de millennials gaat voor persoonlijke ontwikkeling!

Dat millennials veel waarde hechten aan ontwikkeling weten we door de vele artikelen ondertussen al. Veel werkgevers weten dit ook en zijn vaak ook bereid millennials een vorm van ontwikkeling te bieden, alleen welke vorm van ontwikkeling wil een millennial doormaken?

Bij ontwikkeling op de werkvloer wordt logischerwijs al snel gedacht aan professionele ontwikkeling. Wat blijkt, 64% van de millennials geeft aan persoonlijke ontwikkeling de belangrijkste vorm van ontwikkeling te vinden. Waar 24% professionele ontwikkeling aangeeft. Persoonlijke ontwikkeling wordt wel breed geïnterpreteerd. Zo zijn de meest genoemde antwoorden “Mijn talenten ontwikkelen”, “Vanuit mijn kracht opereren” en “Onderzoeken wat ik echt wil”. De vorm van de gewenste persoonlijke ontwikkeling verschilt dus sterk per millennial.

De vorm van professionele ontwikkeling verschilt juist ook per branche. Bij de overheid en zorg wordt voornamelijk het ‘’beter worden in een vak’’ belangrijk gevonden. Het bedrijfsleven vindt ‘’doelgericht toewerken naar een volgende stap in de loopbaan’’ en ‘’samenwerken met vakmensen waarvan je veel kan leren’’ belangrijker dan bij zorg en overheid.

Niet professionele, maar persoonlijke ontwikkeling blijkt key voor millennials!

Hoe speel ik hier als organisatie op in? Een tipje van de sluier…

Waarom je juist nu moet investeren in millennials? Wat millennials ervaren als energiegevers en energievreters? In het volgende whitepaper nemen we een deep-dive in ontwikkeling, zingeving, hiërarchie, bureaucratie, autonomie, bedrijfscultuur, verwachtingsmanagement en de do’s en don’t voor goed leiderschap. Wat we je alvast willen meegeven:

  • Geef millennials kaders, maar vermijdt regels, hiërarchie en nutteloze vergaderingen
  • Millennials voelen zich verantwoordelijk en hebben behoefte aan continue feedback
  • Ze willen impact maken en streven naar perfectie
  • De grootste aandachtspunten voor organisaties is werkenergie en authenticiteit op de werkvloer bevorderen.

Alvast een aantal tips!

  • Kijk kritisch naar interne processen en hoe huidige medewerkers hun werk ervaren.
  • Begin vroegtijdig (tijdens de onboarding al) over hun groeipad.
  • Zet samenwerken en gelijkwaardigheid centraal.
  • Geef op een (informele) manier leiding waarvan je weet dat je kind dit prettig vindt.
  • Vraag millennials eens wat ze zouden veranderen als ze een week CEO waren.

Wil jij als eerste met onze gouden tips aan de slag? Houd dan onze social media goed in de gaten of pre-register je voor de nieuwe whitepaper. Dan sturen wij jou deze als eerste op!