Het overbrengen van informatie op de nieuwe medewerker. Dat kan en mag vaak wel wat inspirerender en toegankelijker! Zo ook binnen de non-profit sector en onderwijsinstellingen. Veel zijn al op de goede weg! Jij ook? Wij hebben een aantal tips & tricks voor je op een rij gezet om in te zetten bij de overweging of verbetering van jouw inwerkprogramma.

Medewerker op nummer 1

Mensen verwachten steeds meer van de overheid en onderwijsinstellingen, als burger maar ook als werkgever. Gelijkwaardigheid en ‘samen doen’ willen jullie veel meer naar voren brengen. Hebben jullie te maken met verschillende locaties waar misschien ook nog afzonderlijk wordt ingewerkt? Maak inwerken interactief, relevant en fun met Appical! Hoger opgeleiden willen steeds vaker werken binnen de non-profit, zowel voor mensen die voorop lopen op het digitale vlak als millennials geldt daarom dat er een andere meer persoonlijke en interactieve manier van inwerken nodig is.

Of het nu vaste medewerkers, flex-medewerkers maar zeker ook trainees en stagiaires betreft, geef ze een welkom gevoel nog voor de eerste werkdag! Vaak heb je te maken met het inwerken van grote aantallen medewerkers maar wil je wel een consistent organisatieverhaal meegeven.

De beste features binnen ons platform voor non-profit & onderwijs zijn bijvoorbeeld: integriteit & fun, welkom gevoel geven en het vertellen van je organisatieverhaal. Hoe wij dit doen? Lees meer over Appical in non-profit & onderwijs.

‘Met Appical maakt Sint Lucas nieuwe collega’s meteen onderdeel van de Creative Community.’ Bekijk de case!

Wat klanten zeggen over Appical?

Bekijk alle cases

Met inwerken ook je Employer Brand versterken!

Met Appical creëer je door video of virtual reality dynamische content met impact. Zo is elke medewerker snel en efficiënt op de hoogte. De gemeente Zeist en NVWA delen alvast hun verhaal.

De grootste uitdagingen die we binnen gemeenten tegenkomen zijn vooral:

  • De overweging om wel of niet te investeren in Employer Branding
  • Hoe we de mindset veranderen van ‘post and pray’ naar proactiviteit
  • Het binden en boeien van jong talent
  • Meer samenwerken intern & extern
  • Het inwerktraject prioriteit geven
  • Leidinggevenden de noodzaak laten voelen van een goed onboardingprogramma
  • Overweging te investeren in nieuwe technologie en de omarming daarvan (daarmee ook HR tech!) BRON

Investeer in je medewerkers, gun ze de beste onboarding ervaring! Wij helpen je op weg.