Werkstress is het grootste arbeidsrisico van de 21e eeuw. Mensen hebben door hun smartphone het gevoel dag en nacht bereikbaar te moeten zijn en zijn snel afgeleid door de grote hoeveelheid e-mails en social mediaberichten. Open werkplekken met veel omgevingslawaai en weinig inspirerende kantoorruimtes zijn bovendien niet bevorderlijk voor de productiviteit – met extra stress én thuiswerk als gevolg.

Hoewel werknemers dankzij internet, cloud en smartphones tegenwoordig overal kunnen werken, prefereren zij volgens de onderzoeken van Steelcase over het algemeen het kantoor als werkplek. Een belangrijke taak voor de werkgever is hierin de meest ideale werkomstandigheden te creëren. Dit draagt niet alleen bij aan een goed humeur en de gezondheid van hun medewerkers, maar helpt natuurlijk ook de organisatie zelf. Hoe blijer en gezonder de werknemer, hoe lager het ziekteverzuim en hoe hoger de productiviteit. Om dit bereiken dienen organisaties hun achterhaalde organisatiestructuren los te laten. Alleen met een hybride kantoor kunnen werkgevers tegemoet komen aan de specifieke wensen van elke medewerker. Wat werkgeluk, employee experience en employer branding te maken hebben met theezakjes? Werf& schreef erover: zonder een goede werkplek (met theezakjes) ben je nergens als werkgever…

There is no place like home?

De uitspraak ‘there is no place like home’ kennen de meeste mensen wel, maar het uitgangspunt voor een werkgever moet zijn: there is no place like work. Dus geen praktische, onpersoonlijke ruimtes met systeemplafonds, zonder sfeer en keuzemogelijkheden. Dat gaat ten koste van de tevredenheid, productiviteit én gezondheid. Een investering in een goed ingerichte, inspirerende kantooromgeving is niets minder dan een investering in het welzijn en de betrokkenheid van de medewerkers. Om aantrekkelijk te blijven als werkgever, dienen organisaties daarom grote veranderingen door te voeren. De huidige manier van werken is namelijk compleet achterhaald.

Zelfs bij organisaties die ooit ‘het nieuwe werken’ hebben omarmd, is amper keuzevrijheid. In de praktijk betekent het nieuwe werken namelijk dat je alleen kunt kiezen of je thuis werkt of in een saaie kantoortuin. Dat is heel beperkt en ook helemaal niet wat mensen willen. Zij zijn het liefst op kantoor, blijkt uit cijfers van CBS, maar een one-size-fits-all-aanpak met vaste werkplekken biedt medewerkers veel te weinig vrijheid. Bedrijven die dit niet begrijpen, gaan de strijd om toptalent verliezen.

Werkplek millennials

Wat zeggen millennials over werkplek die hun gelukkiger en productiever maakt?

 

Millennials krijgen het meeste werkenergie van betekenisvol werk (31%), een fijne werksfeer (30%) en het doormaken van persoonlijke ontwikkeling (24%).

Appical, Careerwise en generatie-experts dr. Aart Bontekoning en Jasper Scholten deden vervolgonderzoek naar de energiegevers en energievreters van millennials. Eind september verschijnt het whitepaper, maar we onthullen alvast de eerste resultaten over het belang van een goede werksfeer.

Veruit de belangrijkste factor voor een goede werksfeer blijken onze collega’s (76%). Onder een goede werksfeer verstaan we gelijkwaardig samenwerken (43%) en de onderlinge relatie (35%). Millennials focussen het liefst niet direct op financiële resultaten, maar meer op een persoonlijke samenwerking, real-time feedback geven en krijgen en een goede werksfeer die uiteindelijk bijdraagt aan goede resultaten. Door alleen maar te sturen op prestaties en winst zorg je er niet voor dat je ze motiveert.

Macht ligt bij de medewerker – the employee experience

De oplossing ligt in een werkplek die de macht bij de medewerker legt: het hybride kantoor. Dit is een omgeving die dezelfde voordelen biedt als een ‘standaard’ kantoor, zoals de mogelijkheid tot samenwerken, contact met collega’s en uitstekende technologische voorzieningen, en tegelijkertijd als thuis voelt. Het grote verschil is dat de organisatie niet bepaalt waar en hoe mensen moeten werken, maar slechts een omgeving neerzet waarbinnen medewerkers alle vrijheid krijgen en zelf keuzes kunnen maken. Op LinkedIn kwamen we deze week een mooie vergelijking tegen, namelijk een ‘werkomgeving moet voelen als een hotel’.

Afhankelijk van de taak of het moment van de dag kan de behoefte van een medewerker verschillen. Of iemand nu wil focussen, brainstormen of gewoon even een andere sfeer nodig heeft, je moet dit allemaal op één plek kunnen bieden. Elke dag is anders. Elke werkzaamheid is anders. Het is de taak van de organisatie daar de ideale omstandigheden voor te creëren. Alleen dan houd je medewerkers betrokken, productief en gezond. De mate van keuzevrijheid binnen het kantoor heeft namelijk een sterk, positief effect op hun betrokkenheid.

Het artikel van Sprout al gelezen? In de serie ‘The Office’ nemen ze een kijkje in het ruimteschip van onboarder Appical. Daar leggen we uit wat er zo uniek is en waarom we ons kantoor op deze manier ingericht hebben.

Dit is echt belangrijk aan de werkplek die jouw cultuur uitstraalt

Dat klinkt natuurlijk mooi, maar hoe ziet zoiets er precies uit? Onderstaande vloer ontwerpen worden bij Steelcase vaak gebruikt om in een oogopslag duidelijk te maken hoe je een traditionele ruimte om kunt zetten in een hybride kantoor. Verhuizen is niet nodig, op dezelfde oppervlakte kun je een kantoor creëren dat wél bijdraagt aan een het emotionele, cognitieve en fysieke welzijn van je medewerkers.

kantoor hybride

De grote hoeveelheid vaste werkstations, de grote vergaderkamers en de kantine maken plaats voor een ‘ecosysteem van ruimtes.’ Je hebt namelijk minder vaste werkplekken nodig en juist meer plekken waar mensen kunnen samenwerken. De ruimte die de kantine inneemt kan daar bijvoorbeeld voor gebruikt worden, door er een informele hub van te maken waar mensen ook kunnen overleggen.

En hoewel mensen graag op kantoor zijn vanwege het contact met collega’s, hebben ze soms ook privacy nodig om zich te kunnen focussen. Concentratieruimtes zijn dan ook onmisbaar. Naast de indeling speelt ook de uitstraling natuurlijk een rol: het gebruik van natuurlijke materialen, de juiste kleuren en diverse vormen maken het kantoor meer menselijk. Het resultaat is een plek waar mensen graag zijn, waar ze zich goed voelen en waar ze productiever zijn.

Bron: Ipsos and Steelcase Global Workspace Report, uitgevoerd onder 12.000 werknemers in 17 landen, waaronder Nederland.

 

Dit is een duo-blog geschreven door Malique van Appical en Loek Grootscholten van Steelcase.