‘De millennials komen eraan!’ Gelezen? Gehoord misschien? De uitspraak dat millennials de arbeidsmarkt bestormen, geldt niet voor Nederland…

Wel voor de VS: daar is deze generatie sinds 2014 de grootst aanwezige generatie op werkvloer.

Bron: Current Population Surveys 1995-2015, Pew Research Centre, 2015.

Spectaculaire vergrijzing tot en met na 2035

Verreweg de meeste organisaties in Nederland zijn spectaculair aan het vergrijzen. Van overheid tot de industrie en advocatenkantoren tot het onderwijs – vrijwel geen enkele sector ontkomt eraan. De piek? Die ligt rond 2035. Tot dan zijn de oudste werkende generaties de grootste en de jongste de kleinste1. Daarna vlakt de vergrijzing langzaam af. Hierdoor zijn organisaties sterk geneigd te blijven werken met hun manieren van organiseren, samenwerken, leidinggeven en communiceren te blijven, waarvan de houdbaarheidsdatum allang is verlopen. Dat is gevaarlijk. Zeker wanneer de markt steeds meer van organisaties vraagt om bij te blijven en zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden.

En dan hebben we generatie Y, ook wel millennials genoemd. Zij zijn geboren tussen 1985 en 2000 en met hun 17 tot 32 jaar de jongste generatie op de werkvloer. Ze werden opgevoed door de ‘verbindende’ generatie X: geboren tussen 1955 en 1970. Dit is de generatie die nu de grootste invloed heeft op bestaande bedrijfsculturen. Deze ouders stimuleerden ‘hun’ millennials vooral authentiek te zijn en te doen wat bij ze past, maar op het werk? Not so much.

Frisse blik

Vaak bijzonder optimistisch en vernieuwingsgezind stromen millennials in op de werkvloer. Ze beschikken over een frisse blik die vergrijsde organisaties keihard kunnen gebruiken. Die updates zitten op het gebied waar zij de meeste werkenergie van krijgen. Tegelijkertijd heeft er dankzij de vergrijzing nooit zoveel ervaringskennis op de werkvloer gestaan. Een gouden combinatie, toch?
Zeker. Ware het niet dat Y vanaf 2020 met een aandeel van 30 procent de kleinste generatie van de beroepsbevolking uitmaakt. Om die verfrissende updates dus toe te kunnen passen, hebben ze actieve steun nodig van oudere collega’s en hun leidinggevenden.

Verouderde bedrijfscultuur – hoe kunnen millennials helpen?

Maar hoewel X en Y elkaar van thuis door en door kennen, weten ze elkaar op het werk moeilijk te vinden. Dan bestaat het gevaar dat millennials zich overgeven aan de verouderde bedrijfscultuur: ‘Want dat doen we al jaren zo’, horen ze van collega’s. Alleen weet niemand eigenlijk nog waarom… Dat kan anders! Ik schreef samen met Aart Bontekoning een whitepaper over de huidige stand van zaken van de millenials op de werkvloer. In deze whitepaper beantwoorden we vragen als: Hoe houden ze hun werkenergie op peil en waar lopen ze juist van leeg? Welke waardevolle vernieuwingen dragen Nederlandse millennials in zich om vergrijsde organisaties te updaten? En hoe kunnen oudere generaties hierbij helpen?
Dit doen we aan de hand van verschillende onderzoeken naar generaties op de werkvloer. Leidend is hierin het onderzoek van generatie-expert Aart Bontekoning. Hij onderzocht de energiegevers en energievreters in het werk van millennials in meer dan 100 verschillende Nederlandse bedrijven en 65 werksessies (video-analyses).

Bevolkingspiramide Aart Bontekoning Millennials

In de komende blogs lees je meer over deze mythische wezens. Kan je niet wachten? Download dan direct het Whitepaper!

Nooit meer Appical nieuws misssen? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse Appical update!