De vorige customer success blog ging over het centraal stellen van de klant, en dat een klanttevredenheidsonderzoek (NPS) belangrijk is om daarvoor een basis te leggen. Vorig jaar zomer zijn we ook met een ander initiatief gestart om onze klant meer te betrekken bij de ontwikkeling van Appical: Cocr8.

Lotgenoten 🙂

Cocr8 (Co-Create) is een middag waarbij we een kleine groep klanten uitnodigen om mee te denken over bepaalde vraagstukken die wij hebben bij de ontwikkeling van het Appicalnow platform en nieuwe ideeen aan te dragen. Voor hen is het leuk om met ‘lotgenoten’ kennis te delen en inspiratie op te doen en mee te denken over bepaalde vraagstukken die wij hebben bij de ontwikkeling van het Appicalnow platform. Voor ons is het belangrijk omdat we met behulp van de feedback onze productontwikkeling de juiste kant op kunnen sturen. Echt de app in co-creatie maken met onze klanten. Daarnaast is het vooral ook heel erg leuk om een groep klanten met elkaar kennis te laten maken en op een interactieve manier meer te betrekken bij Appical.

Afgelopen week hebben we dit voor de tweede keer georganiseerd, en in deze blog neem ik jullie graag mee in hoe zo’n middag er uit ziet.

Ochtend

Tijd voor de laatste voorbereidingen! De enige echte Appical Goodiebags vullen, Daarnaast een laatste briefing aan de collega’s die erbij zijn. We hebben er super veel zin in en zijn klaar om naar de Tolhuistuin te vertrekken.

Van Start!

De klanten komen bijna en ik voel, ondanks dat ik ze ken, een gezonde spanning opkomen. Alsof je een verjaardagsfeest geeft en hoopt dat iedereen komt. Deze keer hebben we een leuke gemixte groep van APG, Van Lanschot Bankiers, KLM Engineering & Maintenance, Ceva Logistics, Arriva en Aegon. Iedereen die erbij is heeft zelf ervaring in het gebruik van het Appical platform en is inmiddels al enige tijd klant. De meesten zijn zelfs alweer bezig met het doorontwikkelen van hun eerste onboarding app. Des te interessanter om dan aan te sluiten bij de Cocr8 sessie!

Inspireren via Augmented Reality

We starten de sessie met een case gepresenteerd door Dennis Groot van KLM Engineering & Maintenance. Zij wilden het stof afblazen van hun inwerktraject en hebben echt voor een verhaallijn gekozen. Daarnaast ontwikkelde KLM een drietal cases in de app waarbij de nieuwe E&M medewerkers in duo’s het terrein van Schiphol Oost worden gestuurd. Ze krijgen dan een opdracht die ze gedurende een Augemented Reality tour oplossen. Heel erg origineel gedaan en er is goed nagedacht over de manier waarop de nieuwe medewerker zijn/haar nieuwe werkgever leert kennen.

De andere deelnemers stellen veel vragen en er ontstaat wat discussie over de inzet van een dergelijke Augmented Reality tour. Inspiratie-missie geslaagd.

co-creatie klanten appical

Kennis delen

Roy Terenstra neemt het woord over en vertelt hoe we de input van de vorige Cocr8 sessie in juni hebben gebruikt om een nieuwe functie ontwikkelen, de manager app. Met deze app kunnen managers de voortgang van hun medewerkers volgen. Dat is natuurlijk het allermooist: de input van klanten daadwerkelijk kunnen omzetten in een nieuw product.
Daarna splitsen we in kleine groepjes op om een onderwerp te bespreken waar wij intern nog wat moeite mee hebben om het zo te definiëren dat elke klant daar voordeel van kan hebben, namelijk het dashboard in de back-end van ons platform. Door het volgen van de verschillende gesprekken krijgen wij een goed beeld van de verschillende wensen en uitdagingen, en we proberen een rode draad in het verhaal te vinden. Doel: bij de volgende sessie een dashboard presenteren dat mede is voortgekomen uit deze input.

 

Dat is natuurlijk het allermooist: de input van klanten daadwerkelijk kunnen omzetten in een nieuw product zoals de speciale app voor managers.

 

U-wat?

Voor je het weet is het alweer 16.00 en de hoogste tijd dat onze UI/UX* collega Kenjiro Harris ook nog met twee klanten 1-op-1 kan zitten om een UX-test kan doen op een nieuw gemaakt ontwerp. Is zijn ontwerp in het echt net zo logisch als dat hij het van te voren had bedacht?

Al met al was de tweede Co-Cr8 wederom een zeer geslaagde middag waarbij onze klanten wat hebben kunnen opsteken van elkaar en waarbij wij sowieso wat hebben opgestoken van onze klanten!

Interesse om een Appical event bij te wonen? Stuur dan een mail naar suzanne@appical.nl.

*UX staat voor User Experience, oftewel ge­brui­ker­s­er­va­ring. Dit is het gevoel dat een bezoeker meekrijgt bij het bezoeken van bij­voor­beeld een website of app.
Sfeerimpressie Appical klantevent