Een nieuwe launch! IT-bedrijf Centric gebruikt het interactieve platform van Appical voor de pre- en onboarding van hun nieuwe medewerkers. Met zo’n 4300 medewerkers groot in Europa, waarvan 3000 medewerkers in Nederland is Centric met deze nieuwe manier van inwerken ook direct Employee Centric en garanderen zij nieuwe medewerkers een ‘soft landing’ binnen de veranderlijke wereld van IT.

Wij interviewden Ingrid Vlaming, HR Manager bij Centric, over de ervaringen met de onboarding app.

‘Deze mooie onboarding app is een tool die heel goed past binnen ons bedrijf en geeft een goede basis om de eerste weken bij Centric te starten.’

 

Meer tijd voor echt persoonlijk contact

De app is belangrijk om nieuwe medewerkers op een moderne, goede, interactieve en leuke manier te informeren over onze organisatie en ze daardoor nog meer te enthousiasmeren voor Centric. Al direct na het tekenen van het contract begint hun reis door Centric. Zo leren ze stap voor stap op een laagdrempelige manier meer over onze organisatie. De app zorgt ervoor dat iedere nieuwe medewerker dezelfde informatie en dus introductie krijgt. Doordat we via de app veel informatie over onze organisatie, maar ook over veel praktische zaken delen, is er tijdens de maandelijkse centrale introductiemiddag veel meer ruimte voor verdieping. Er is meer tijd voor persoonlijk contact en we kunnen veel meer interactie toevoegen aan de kennismakingsbijeenkomst op kantoor.

Ervaringen nieuwe medewerkers

De eerste reacties zijn positief. Nieuwe medewerkers kunnen zelf het moment kiezen waarop zij informatie tot zich willen nemen. Het leuke is: ruim voor de eerste werkdag weten ze al wat hen te wachten staat. Ze krijgen al veel eerder niet alleen praktische informatie, maar zeker ook meer info over leuke dingen die Centric organiseert, zoals verschillende meetings en feestjes, de personeelsvereniging, initiatieven van collega’s om kennis met elkaar te delen, noem het maar op. Bovendien kunnen ze al in een veel vroeger stadium mensen uit hun omgeving vertellen over hun nieuwe werkgever, wat bijdraagt aan onze branding doelstellingen. Nieuwe medewerkers hebben het gevoel dat ze de organisatie echt al kennen en weten wat ze kunnen verwachten op de eerste dag.

Een onboarding app die past bij ons bedrijf

De eerste groep gebruikers is in september begonnen. Er zijn niet alleen positieve reacties van nieuwe collega’s, maar ook intern zijn verschillende stakeholders enthousiast. Managers geven aan het prettig te vinden meer tijd te hebben voor persoonlijke gesprekken en de inhoud van de functie. Het scheelt hen enorm veel tijd dat de ‘bedrijfsonboarding’ nu centraal geregeld is via de app. Ook huidige medewerkers en MT-leden die onderdeel uitmaakten van de pilotgroep reageren enthousiast. Ze vinden het echt bij Centric passen.

Appical wenst alle nieuwe medewerkers van Centric ontzettend veel plezier bij het starten van hun loopbaan met dit nieuwe digitale introductieprogramma. Een betere start bij Centric kan je jezelf niet wensen!

Nieuwsgierig geworden naar de Appical onboarding app? Vraag nu de demo aan en neem een kijkje.