Appical verwelkomt weer 3 nieuwe helden! Begin februari zijn Rosie, Elif & Rebecca gestart. Rosie als Online Marketeer, Elif als Back-End Developer & Rebecca als Project Lead! In deze blogpost leggen ze uit wie ze zijn, hoe hun Appical journey er tot nu toe uitziet en wat je van hen kunt verwachten. Een ding is zeker, wij zijn superblij met deze drie power vrouwen!

Even voorstellen, Online Marketeer – Rosie de Haan

Een blog over mijn eerste maand… waar zal ik beginnen? Misschien bij het feit dat bij Appical je eerste maand natuurlijk niet echt je eerste maand is. Die begint al eerder, kan natuurlijk ook niet anders als je product een onboarding app is! Al voor mijn eerste werkdag had ik een checklist met taken, je zou er bijna bang van worden. Gelukkig zijn het taken als ‘meet up with your new team’ en ‘join us for a Wednesday afternoon office drink’. Het leukste uit de app? De klant cases, hoe vet is de onboarding app van Hunkemöller!? Voor jou ook gewoon te bekijken op YouTube.

Eerste werkdag

Mijn eerste werkdag begon leuk. Er lag een kaartje op mijn bureau met de boodschap ‘All you need is confetti’. Vervolgens een koffiedate met marketing collega Chris, om 10 uur de kick-off van een nieuw project en een marketing meeting tijdens de lunch. Heerlijk vind ik het om meteen mee te draaien. Niks geen rust in de eerste week, meteen volle bak er tegenaan: een briefing schrijven voor de nieuwe website, een training volgen voor de marketing automation tool & uiteraard in kaart brengen waar Appical staat wat online marketing betreft.

Mijn reis voor Appical…

Even een stap terug, ik kom het marketing team van Appical versterken als online marketeer. Hiervoor heb ik 2,5 jaar bij Brand New Day gewerkt als online marketeer en toen het tijd werd voor de volgende stap ben ik heel gericht op zoek gegaan naar een soortgelijk bedrijf. Een bedrijf met torenhoge ambities, een jong team, waar hard wordt gewerkt maar ook ruimte is voor gezelligheid. Appical dus! Ik ben de eerste online marketeer bij Appical, wat het extra leuk maakt. Want dat betekent: veel verantwoordelijkheid en vooral heel veel vrijheid. Het enige wat vaststaat is de doelstelling, verder mag ik het mooi zelf invullen. Natuurlijk is werken niet het enige wat ik doe. Voordat ik bij Appical begon heb ik anderhalve maand gereisd door Maleisië, Singapore en Indonesië. Verder houd ik heel erg van lekker eten en ben ik sinds kort verslaafd aan documentaires op Netflix. Welke? Mijn aan- en afraders vind je op mijn eigen blogpagina.

Ik kom elke dag lekker op de fiets naar Appical en fotografeer de mooiste zonsop- en ondergangen vanaf het pontje. Een goed begin en einde van een werkdag al zeg ik het zelf.

foto omgeving pontje Appical

Even voorstellen, Back-End Developer – Elif Olgun

  • Jen: How can you two live like this?
  • Moss: [typing] How can you two…
  • Roy: Don’t Google the question, Moss!

Dit is een dialoog van “The IT Crowd”, een van mijn favoriete tv-series. Eerlijk gezegd heb ik net gegoogled “Hoe schrijf ik een goede blogpost” als een IT-er, net als Moss.

Ik in een notendop

Mijn naam is Elif. Ik ben Software Engineer en een vrouw in IT. Ik hou van “het oplossen van problemen”, daarom hou ik ook zo van mijn werk. Afgezien van mijn baan ben ik een metalhead en ga ik minstens een keer per jaar naar een metal-muziekfestival. Ik ben ook een grote fan van muziek en mode uit de jaren tachtig. Ook rijd ik motor en ben ik lid van een motorbende genaamd “Girls Ride Better”. Mijn favoriete kleur is het oranje van KTM-motor, waarvan ik er tot voor kort een had. Ik kan mezelf een creatieve geest noemen die vrolijkheid brengt en weet hoe ze moet coderen!

Mijn reis

Zelf groeide ik op in een klein stadje genaamd Trabzon, gelegen aan de kust van de Zwarte Zee in het noordoosten van Turkije. Het staat bekend om zijn groene bergen. Als je in de zomer door de sneeuw wilt lopen, beklim je gewoon een berg en als je geluk hebt, kun je de wolken onder je zien. Trabzon is ook beroemd geworden door de hazelnoot. Meer dan 55% hazelnoot van over de hele wereld wordt daar geproduceerd. Als je Nutella leuk vindt, ben je ons veel verschuldigd. Ik woonde tot mijn 18e in Trabzon met mijn familie en verhuisde toen naar Istanbul om te studeren aan de universiteit. Sinds 2008 ben ik werkzaam in de IT, afgestudeerd in Computer Science. Gedurende mijn carrière in Istanbul heb ik gewerkt in de volledige levenscyclus van software ontwikkeling; d.w.z. van inzicht in de behoeften van eindgebruikers voor ontwerp, codering, testing, implementatie en support. De afgelopen twee jaar heb ik gewerkt voor een multinational en heb ik gewerkt aan een grootschalig en hoogwaardig Fin-Tech-product. Mijn technische expertise omvat Microsoft-technologieën zoals C #, .NET, SQL Server, ASP.NET MVC, WCF en RESTful API’s. Ik heb veel message-based microservices geïmplementeerd met RabbitMQ en NServiceBus om robuuste, schaalbare en krachtige prestaties te leveren. Ik heb 10 succesvolle jaren gehad in Istanbul, gewerkt bij twee softwarebedrijven, tientallen geslaagde projecten afgerond en vele geweldige verhalen verzameld. Toen besloot ik om verder te gaan en naar Nederland te verhuizen… en dit is hoe ik Appical ben tegengekomen!

Appical!

Na 6 jaar bij dezelfde werkgever gewerkt te hebben, is switchen altijd moeilijk. Een begin maken bij een bedrijf in het buitenland (toen voor mij Nederland) leek nog moeilijker. Zoals Vincent van Gogh eens tegen zijn broer Theo zei: “Het begin is misschien moeilijker dan wat dan ook, maar volg je hart dan het komt goed.” In 1873 bestond Appical nog niet, maar gelukkig sinds 2012 wel en zetten we ons in om de onboarding experience van nieuwe medewerkers naar een hoger niveau te tillen.

Graag wil ik hierbij alle Appical-helden bedanken die mij op weg hebben geholpen in de eerste maand. Nu ik onderdeel ben van het back-end development team en het mijn taak is om krachtige API’s te ontwikkelen hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren aan een succesvolle eerste periode van alle nieuwe medewerkers die starten bij onze klanten.

Even voorstellen, Project Lead Onboarding – Rebecca Trouwee

De tijd vliegt! Mijn eerste weken zijn verstreken, zoals sneeuw die smelt voor de zon. Oh hey, laten we niet praten over het weer..

Mijn eerste week @Appical

Hoi! Aangenaam kennis te maken. Ik ben Rebecca. Wie ik ben? In een notendop: ik ben halverwege februari bij Appical komen werken. Vóór Appical werkte ik in het DeLaMar Theater en later bij WeTransfer, voornamelijk verantwoordelijk voor HR-gerelateerde projecten. In de zomer van 2017 studeerde ik af aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam, waar ik de master’s degree Arts, Culture and Society behaalde. Tijdens mijn studies en werk had ik (heb ik eigenlijk nog steeds) mijn eigen bedrijfje, acteer ik in een theatergroep, maak ik reisdocumentaires, spin ik op een discofiets en ik houd van van yoga en Netflix. Busy bee? Nah! Ze noemen me ook wel Becca Bee… Hoewel ik niet (direct) iets met HR heb gestudeerd, raakte ik verslaafd aan alles wat betrekking had op nieuwe medewerkers – geluk – tech – creativiteit. Ik heb tot nu toe aan allerlei HR onboarding projecten gewerkt. Van welkomstkaarten printen tot het organiseren van ‘handshakes’ voor werknemers en hen verwelkomen in hun nieuwe werkomgeving. Maar ook het schrijven van scenario’s voor wervingsvideo’s en het bouwen van een interne communicatie-app vind ik supertof! Niets was te gek, maar na een tijdje hunkerde ik naar een baan waar alles bij elkaar zou komen en toen begon mijn Appical Love Story.

Appical Love Story

Bij Appical heb ik de functietitel ‘Project Lead’ en ben ik onderdeel van Team Customer Onboarding! Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor de hele implementatiefase van de app. Stel je voor: je bent onze nieuwe klant. De eerste fase is voltooid, de factuur is betaald en je bent klaar om te starten met contentcreatie. Dat is waar Team Customer Onboarding binnenkomt. Als projectleider begeleid ik klanten op weg bij het toepassen van Appical. Eerst beginnen we met het spelen van onze onboarding game, dat een eerste blauwdruk van de app als resultaat heeft. Tijdens de tweede fase is de klant vooral bezig met het maken van content en bouwen we het samen verder met een storyboard sessie. Als projectleider ben ik er om klanten te begeleiden bij deze storytelling. Zelf kom ik op de fiets en niet met de pont, maar vanaf de waterkant zijn ook geweldige plaatjes te schieten.

foto's omgeving Appicalnieuwe collega's Appical

Mijn nieuwe baan combineert vrijwel alles wat ik voor ogen had! Nieuwe medewerkers (onboarding), geluk (facilitering en begeleiding), tech (Appical!) en creativiteit (digitaal vertellen, schrijven en gamification). Is dat niet een match made in heaven? Tinder zou jaloers moeten zijn!